Sök

Bok om att lära online

”Design för engagerat lärande” (Studentlitteratur) är en ny bok av Nina Bergdahl, biträdande universitetslektor vid Högskolan i Halmstad, och Gita Chireh, tidigare förstelärare och numera verksam inom EdTech-branschen.

ett bokomslag och en kvinna

Vad handlar boken om?

– Den utforskar skolans digitalisering och fokuserar särskilt på engagemang i lärande, lektionsdesign och digital kompetens. Boken tar upp design för engagerat lärande som sker online i realtid, eller fördröjt och i hybridform, säger Nina Bergdahl och fortsätter:

– Även om distansundervisning i dessa format är vanligast inom gymnasieskola och vuxenutbildning, kan det hända att lärare i andra skolformer blandar in element av online-undervisning eller hanterar exempelvis ”teleprescence”-robotar i klassrummet, ett tekniskt hjälpmedel för elever som inte kan närvara.

Varför skrev ni den?

– Det pågår en dynamisk, för att inte säga intensiv, utveckling av de digitala verktygen och dess funktionaliteter. Med över två decennier av erfarenhet inom området såg vi ett behov av att belysa hur man kan skapa engagerande och effektiva lärmiljöer med digitala verktyg i en digital kontext.

Vem riktar sig boken till i första hand?

– Boken vänder sig till de som är intresserade av lärande i digitala miljöer. Boken är framför allt till för lärare, blivande lärare, skolledare och utbildningsforskare som är intresserade av att utveckla digitala lärmiljöer.

Boksläpp

Boksläpp torsdagen den 28 september, klockan 17.30–19.30 på Bokslukaren, Mariatorget 2, Stockholm.

Antalet platser är begränsat , anmäl att du kommer till nina.bergdahl@hh.se

Publicerad

kontakt

Dela

Kontakt