Du är morgondagens expert på lärprocesser

Du är morgondagens expert på lärprocesser

Framtidens lärare har inga begränsningar

Förskollärare och lärare möter barn och ungdomar den tid i livet då de utvecklas som mest intensivt. Som lärare blir du otroligt kunnig på lärande och lärprocesser. Du jobbar med kunskap kopplad till förändring och olika perspektiv. Rådgivning och coachning, motivation och utveckling står alltid på schemat. Du träffar många olika människor och kan ständigt utvecklas.

För dig som väljer att studera till lärare ser arbetsmarknaden god ut. Du kan fortsätta din karriär och bli exempelvis specialpedagog eller rektor, du kan söka dig utomlands och även ta dig an ledaruppdrag inom exempelvis kommunen.

Som lärare har du stor möjlighet att testa fler karriärer. Du har stark kunskap om lärprocesser, med vana av att ta ansvar och dagligen leda stora, sammansatta grupper. Näringslivet efterfrågar personer med ledaregenskaper, NGO-organisationer anställer personer som kan utbilda och driva utvecklingsprocesser. Offentliga arbetsgivare behöver exempelvis administratörer, projektledare och utvecklare. Eller vill du använda din pedagogiska skicklighet för att jobba som kurator på museum?

Upplev våra innovativa utbildningsmiljöer i 360

OBS! För bästa mobilupplevelse rekommenderar vi att se filmen i Youtubes app Länk till annan webbplats.. Mobilanvändare: rör på mobilen för att se dig omkring i filmen. Datoranvändare: använd muspekaren för se dig omkring i filmen.

Lärare med digital strategi

Är du intresserad av hur samhället utvecklas? Vill du plugga till lärare och vara en del av den digitala utvecklingen? Tänka nytt? Våga testa, och testa igen! Då har du kommit till rätt! På Högskolan i Halmstad får du tillgång till DLC (Digitalt laborativt centrum), en kreativ, teknologisk miljö med fokus på lärande och kultur. Här kan du laborera med sensorer, VR, loggers, programmering och bildanalys. Du kan utforska hur berättande och digital teknik går hand i hand. Och du kan workshoppa med dina framtida elever på distans.

DLC har utrustningen inom visualisering, simulering och design, och exempelvis en poddstudio. Du träffar andra studenter här, och även lärare och forskare som fokuserar på digitaliseringen i skolan. Digitalisering påverkar människor, och människor påverkar digitaliseringen – som blivande lärare är du mitt i den utvecklingen.

Utbildningar som startar snart

Följ med på guidad flygtur runt campus!

Häng med på en hisnande flygtur över campus och få en flygande start på dina högskolestudier och örnkoll på campus.