Sök

Högskolan i media

Här visas ett urval av vad som skrivs om Högskolan i Halmstad i webbaserad press och media. Sammanställningen levereras av ett mediebevakningsföretag och visningarna på denna sida regleras av olika avtal.


 • Nocoli upptäcker bakterier i dricksvattnet i realtid (It Hälsa)
  I framtiden kan nuvarande stickprovstagningar ersättas med realtidsövervakning.

  Context:
  "Bakom Nocolis sensor ligger mångårig forskning av professor Ying Fu vid Högskolan i Halmstad. Nu har Chalmers Ventures kopplat ihop professor"


 • Hållbarheten spetsar till kompetensbehovet (Evertiq SE)
  Vi befinner oss mitt i en teknologisk omställning där elektrifieringen växer sig allt starkare. Detta känns av hos både fordonsindustrin och elektronikindustrin i Sverige där kompetensbehovet spetsas till. Det framgick under en paneldebatt på Elektronikmässan i Kista den 16 juni.

  Context:
  " Urban Bilstrup, till vardags universitetslektor vid Akademin för informationsteknologi, Högskolan i Halmstad, uppgav från scenen att vi står inför en av de"


 • Högskolan i Halmstad delade ut stipendier för 700 000 kronor (Hallandsposten)
  Halmstad Flera studenter vid Högskolan i Halmstad fick inleda sommarlovet med lite extra klirr i kassan. Under de avslutande veckorna delades stipendier ut för sammanlagt 700 000 kronor.

  Context:
  " Högskolan i Halmstad delade ut stipendier för 700 000 kronor Halmstad Flera studenter vid Högskolan i Halmstad fick inleda", " Stipendieutdelningen startade på Högskolan i Halmstads examensmässa Utexpo, där studenter årligen prisas för sina insatser."


 • Han undersöker hur 9000 politiker påverkas av hot och hat (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 10.00 Forskare på Högskolan i Halmstad tittar nu på hur 9000 kommunpolitiker från hela landet påverkas av hot och hat under årets valrörelse.

  Context:
  "hot och hat Publicerat idag kl 10.00 Forskare på Högskolan i Halmstad tittar nu på hur 9000 kommunpolitiker från hela", " Ulf Petäjä, statsvetare vid Högskolan i Halmstad, är en av de som genomför studien."


 • Landslagsprofilen Daniel Ekvall prisad av högskolan (Hallandsposten)
  Halmstad För 23 år sedan var han en okänd ung kille som kom till Halland. Sedan dess har Daniel Ekvall jobbat med psykologi inom elitidrott och fotbollslandslaget under många säsonger. Nu har Högskolan i Halmstad utsett honom till Årets alumn.

  Context:
  "och fotbollslandslaget under många säsonger. Nu har Högskolan i Halmstad utsett honom till Årets alumn. Högskolan i Halmstad", "samt landslaget började i Halland och det är därför Högskolan i Halmstad nyligen utsåg Ekvall till Årets alumn."


 • Hot och hat kan hämma tillväxten av politiker (Sveriges Radio)
  Ulf Petäjä på Högskolan i Halmstad är inte överraskad över att var tredje halländsk politiker som utsatts för hat eller hot slutat engagera sig i vissa frågor.

  Context:
  " Hot och hat kan hämma tillväxten av politiker Ulf Petäjä på Högskolan i Halmstad är inte överraskad över att var tredje halländsk"


 • Professorn föreslås ta över tyglarna för högskolan (Sveriges Radio)
  Susanna Öhman föreslås bli ny rektor för Högskolan i Halmstad, efter att den nuvarande rektorn Stephen Hwang, går i pension.

  Context:
  "högskolan Susanna Öhman föreslås bli ny rektor för Högskolan i Halmstad, efter att den nuvarande rektorn Stephen Hwang, går", "och har tidigare bland annat varit akademichef vid Högskolan i Halmstad. Hon väntas tillträda i mars 2023."


 • 14 blivande forskare ska bidra till bättre ämnesundervisning i skolan (IT-Pedagogen.se)
  Under två dagar i förra veckan samlades 12 av de 14 doktoranderna från en nationell forskarskola på Högskolan Väst.

  Context:
  "möts vi från olika håll, säger Per Blomberg från Högskolan i Halmstad som undersöker lärarstudenters pedagogiska ämneskunskap", "genomförs i samverkan mellan Karlstads universitet, Högskolan i Halmstad och Högskolan Väst."


 • Webbinarium : Sverige lärde från Kina om batteribyte (ElektronikTidningen)
  Varken i Sverige eller Europa händer särskilt mycket inom området batteribyte, battery swap – att byta batteripack på elfordon istället för att snabbladda.

  Context:
  "och forskningsprojektet Sweden China Bridge vid Högskolan i Halmstad. När batteribyte drevs fram i Kina var det"


 • Vattendrönare med ny teknik ska ta reda på hur Nissan mår (svt.se)
  En vattendrönare ska ta reda på hur Nissan mår och samtidigt underlätta för kommunen att fatta rätt beslut för åtgärder i olika vattendrag. Det är planen med vattendrönarprojektet som Högskolan i Halmstad arbetar med.

  Context:
  "Det är planen med vattendrönarprojektet som Högskolan i Halmstad arbetar med. – Den åker runt som en robotgräsklippare", "Joakim Tell, docent i industriell organisation på Högskolan i Halmstad. Med drönartekniken kan man, enligt Joakim"


 • Exoskelett, fallolycks-radar och trottoar-klivande rullstol (Sveriges Radio)
  Ny forskning presenterades under UtExpo på Högskolan i Halmstad.

  Context:
  "rullstol Ny forskning presenterades under UtExpo på Högskolan i Halmstad. Ingenjören Oliver Christiansson har med en"


 • De är experterna i Göteborgs nya klimatråd (Göteborg Direkt)
  Göteborg får experthjälp för att nå miljömålen. Sju ledande forskare har utsetts till stadens nya klimatråd. Nyheter Publicerad 11:21, 2 jun 2022

  Context:
  " Petra Svensson , lektor i statsvetenskap, Högskolan i Halmstad. Andreas Nilsson , professor vid psykologiska institutionen, Göteborgs universitet."


 • Nytt bidrag ökar skolsegregation och minskar likvärdighet (Dagens Arena)
  Skolan Sveriges skolsystem lider av växande segregation och minskad likvärdighet. Men trots att Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) rimligtvis

  Context:
  " Ann-Christine Wennergren, Docent i pedagogik, Högskolan i Halmstad Wieland Wermke, Professor i specialpedagogik, Stockholms universitet"


 • Tre pallplatser för Rasmus – nu väntar US Open (Siljan News)
  Rasmus Lia, 21 år, från Idre är på väg mot världseliten i paragolf. Fyra på EM i Portugal i fjol, på samma antal slag som bronsmedaljören och landslagskompisen Johan Kammerstrand från Eskilstuna.

  Context:
  "spelar i det svenska paragolf landslaget. I Halmstad studerar Rasmus idrottsvetenskap på högskolan, där han kombinerar studier med golf."


 • 26 miljoner till parasportsatsning (Idrottens Affärer)
  26 miljoner satsas av en rad företag och institutioner på forskning om fysisk aktivitet och parasport för personer med funktionsnedsättning. Förhoppningen är att bidra till att öka möjligheterna för personer att bli mer fysiskt aktiva och även gynna paraidrott.

  Context:
  "Nätverk för Anpassad Fysisk Aktivitet (SNAFA), Högskolan Halmstad, Mittuniversitetet och Lunds universitet. "


 • Daglig pulsträning ökade elevernas koncentration (Lärarjouren.se)
  På Hagenskolan får eleverna röra sig varje dag. Det hjälper dem att koncentrera sig på lektionerna och bidrar till att det blir färre konflikter, enligt lärarna.

  Context:
  " Enligt Eva-Carin Lindgren, professor i idrottsvetenskap vid högskolan i Halmstad, tyder resultaten ändå på att villkoren för inlärning"


 • Elitidrottande ungdomars motivation ändrades under pandemin (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 13.03 Forskare vid Högskolan i Halmstad har under pandemin sett att elitidrottande ungdomars motivation förändrades mycket.

  Context:
  "pandemin Publicerat idag kl 13.03 Forskare vid Högskolan i Halmstad har under pandemin sett att elitidrottande ungdomars"


 • Fredsforskaren Stranne saknar ordentlig Nato-debatt (Hallandsposten)
  Halmstad I helgen ska Socialdemokraterna i Sverige ta beslut kring Natomedlemskap. Fredsforskaren Frida Stranne från Halmstad beklagar att det inte föregåtts av någon bred debatt. – Det blir oftast inte bra när man i panik fattar beslut av rädsla, säger hon och jämför med hur många tyskar nu ångrar att kärnkraften skulle snabbskrotas efter Fukushima.

  Context:
  "det kan få, säger Frida Stranne, statsvetare vid Högskolan i Halmstad och Nordamerikainstitutet vid Uppsala universitet."


 • Frågan om fri abort står på spel i USA (Sveriges Radio)
  Det stormar kring aborträtten i USA just nu. En majoritet av domarna i USA:s högsta domstol kommer förmodligen att rösta för att riva upp en vägledande dom om rätten till fri abort från 70-talet.

  Context:
  "Frida Stranne som forskar i amerikansk politik vid Högskolan i Halmstad. Henrik Olsson henrik.olsson@sverigesradio.se"


 • Maria Kustvik: Demokrati och pressfrihet måste värnas varje dag (Corren.se)
  ”Ni springer den där idioten Paludans ärenden.” ”Tysta ner Jimmie Åkessons besök i Skäggetorp, det är bara ett jippo.” ”Sluta med snyftreportage med kriminella, polisen gör bara sitt jobb.”

  Context:
  "I en enkätundersökning som genomfördes av Lunds universitet och högskolan i Halmstad 2020/2021 målar 3 000 journalister upp en mörk bild av vårt yrke:"


 • Christofer Ahlqvist: Kriget i Ukraina har tydliggjort varför politiker ska hålla sig borta från journalistiken (Göteborgs-Posten)
  Krönika I Ryssland hotas journalister med censur och fängelsestraff. Flera publicister har fått lägga ner efter att de nya medielagarna införts. Men även i Sverige finns politiker som vill styra journalistiken. I dag står vi upp för pressfrihet i hela världen genom att visa hur den här texten skulle behöva ändras för att kunna publiceras i Ryssland.

  Context:
  "Enligt en undersökning som genomförts under ramen för ett forskningsprojekt på Halmstads högskola och Lunds universitet så har 70 procent av"


 • Sanna Samuelsson: Influencers är ett hot mot den fria journalistiken (Göteborgs-Posten)
  Kulturkrönika Den som skriver om digitala makthavare i annat än enbart positiva ordalag kan räkna med bråk. På redaktionen har vi börjat skämta om influencers som ett arbetsmiljöproblem, skriver Sanna Samuelsson.

  Context:
  " Enligt och Högskolan i Halmstad från 2021 av Måns Svensson och Oscar Björkenfeldt"


 • Forskningsprojekt vid Högskolan hittar stora mängder plast vid Jakobs sjö (Hallandsposten)
  Hylte 100 kvadratmeter gräs började brinna vid Mossgatan i Hylte under måndagseftermiddagen. Initialt fanns det en risk för spridning till närliggande träd men branden ska nu vara under kontroll.

  Context:
  "i Hylte, visar ett pågående forskningsprojekt vid Högskolan i Halmstad. – Det här påverkar inte bara Halland och"


 • Teknikprojekt i Oskarström blir studie på högskolan (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 10.00 Nu kan det som vill ha stöd med datorer eller annan teknik gå för att få hjälp av Nadia Gorbani.

  Context:
  " Projektet har dessutom intresserat Högskolan i Halmstad som nu ska genomför en studie på de som kommer till biblioteket för att få hjälp."

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt