Högskolan i media

Här visas en sammanställning av vad som skrivs om Högskolan i Halmstad i webbaserad press och media. Sammanställningen levereras av ett mediebevakningsföretag.

 • 2020-07-03
  Boksamtal: "Supermakten - vad varje svensk bör veta om USA" (Sveriges Radio)
  Vad vet vi inte om USA, och vad måste vi veta för att förstå USA idag? I studion har vi författarna till nya boken "Supermakten - vad varje svensk bör veta om USA".
 • 2020-06-27
  "De känner att de inte behövs längre" (Sveriges Radio)
  I en ny studie från Högskolan i Halmstad och Lunds universitet undersöker man vilka effekter coronapandemins restriktioner fått hos de äldre i gruppen 70-75 år.
 • 2020-06-26
  Anna Cregård – ny förvaltningschef (Högskolan i Borås)
  Samspel mellan olika funktioner på högskolan – det är något högskolans nya förvaltningschef Anna Cregård vill fokusera på när hon tillträder tjänsten 1 oktober.
 • 2020-06-26
  Delfiner liknar människor – lär av sina jämlikar (Sveriges Radio)
  Delfiner lär sig nya jaktmetoder inte bara av sina mödrar när de är små, utan även av sina jämlikar som vuxna.
 • 2020-06-26
  Coronaisolerade äldre behöver vara behövda (Sveriges Radio)
  I en studie från Högskolan i Halmstad och Lunds universitet undersöker forskare nu hur corona-isoleringen har påverkat Sveriges sjuttioplussare.
 • 2020-06-23
  Högskolan startar digital utbildning för yrkesarbetande (Hallandsposten)
  Halmstad Även om covid-19 ännu är i högsta grad närvarande i samhället och pandemin är långt ifrån över börjar Högskolan i Halmstad att hålla kurser för att yrkesverksamma ska utvecklas i en förändrad värld – med start redan i sommar.
 • 2020-06-15
  Tvist om asylboende får vänta till hösten (Hallandsposten)
  Halmstad Frågan om familjen Andréassons bolag, som drivit asylboende på Vallås, ska få ytterligare 21 miljoner kronor av Migrationsverket skulle ha avgjorts i domstol nu. På grund av coronapandemin har dock förhandlingarna skjutits upp.
 • 2020-06-15
  Högskolan medarrangör till Europas största skolkonferens (Hallandsposten)
  Halmstad Högskolan står som medarrangör när Europas största skolkonferens för högre utbildning kommer till Sverige och Göteborg 2021. – Det var ingen tvekan om att medverka, säger Anders Nelson, vicerektor på Högskolan i Halmstad.
 • 2020-06-15
  Luleåbo 29 står för 29 granskning (Piteå-Tidningen)
  Ishockey Nu ska selectverksamheten i Sverige granskas. Utredningen leds av Krister Hertting från Luleå.
 • 2020-06-15
  Missen: föreningar utan egna spelare (Norran)
  ISHOCKEY Privata hockeyakademier som driver selectverksamhet skapar syskonföreningar utan några spelare för att kringgå regelverket och kunna bli medlemmar i Svenska Ishockeyförbundet.
 • 2020-06-13
  Hur ska framtidens mobilitetslösningar se ut? (Drottabladet)
  Den frågan ställer vi oss i projekt AHA II, och just nu rekryterar vi boende på Drottninghög med omnejd i Helsingborg för att delta i våra intervjuer, prova-på aktiviteter och co-design workshopar.
 • 2020-06-13
  Coronadrabbad läkare forskar om immunitet (Hallandsposten)
  Halmstad: Det nya corona­viruset förbryllar läkarkåren och många frågor återstår att få svar på. Nu inleds en stor halländsk studie med fokus på immunitet efter covid-19. Forskningen leds av Halmstadläkaren Johan Undén, som själv insjuknade efter att ha vårdat covid-19-patienter på IVA.
 • 2020-06-12
  15 miljoner till projekt för coronadrabbade anställda (Hallandsposten)
  Hallands Affärer I april konstaterades Halland vara det sjunde värst drabbade länet av pandemin i Sverige, räknat till andelen varslade. Högskolan i Halmstad har nu fått 15 miljoner kronor från europeiska socialfonden till sitt projekt ”Kompa Halland” som ska mildra konsekvenserna av coronakrisen. Hallands Affärer Näringslivets årliga Guldmorgon brukar samla över hundra Halmstadföretagare. I år hoppas man på detsamma, men digitalt. – Förhoppningsvis gör det att vi kan nå en ny målgrupp, säger tillväxtdirektör Lina SIljegård.
 • 2020-06-11
  Att bli sedd som en hel människa trots psykossjukdom (Forskning.se)
  Att bli betraktad som en hel människa, både av andra och sig själv, är det som möjliggör en hälsosam livsstil för personer med psykossjukdomar, såsom schizofreni, visar en ny avhandling från Högskolan i Halmstad.
 • 2020-06-09
  Har Folkhälsomyndighetens kommunikation förvärrat krisen under pandemin? (Dagens Nyheter)
 • 2020-06-05
  Oro inför högskolestarten (Sveriges Radio)
  En del av de internationella studenterna på Högskolan i Halmstad känner oro inför terminsstarten. Man är orolig för Sveriges cornastrategi och hoppas på att kunna plugga på distans.
 • 2020-06-05
  Stipendium för exjobb som ger färre transporter (Stena Recycling)
  Många industrier skulle ha stor nytta av ett system som automatiskt kan mäta volymen på material som förvaras i högar – inte minst återvinningsindustrin. Nu får Halmstadstudenterna Anton Larsson och Jannick Mikkelsen Stena Recyclings stipendium för sitt examensarbete om just en sådan lösning.
 • 2020-06-05
  Svenska elmoppen Zbee blir självkörande – stöttas av Trafikverket (Johansen)
  Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site
 • 2020-06-01
  ”Historiskt tagit för lite hänsyn till vetenskapliga perspektiv” (Svenska Ishockeyförbundet)
  Svensk ishockey ska ta beslut som underbyggs av evidens, inte bara på beprövad erfarenhet. Det är riktningen som gör att Svenska Ishockeyförbundet startat två kompetensnätverk för att fortsätta utveckla, utvärdera och bygga svensk ishockey.
 • 2020-05-31
  Annorlunda avslutning av läsåret för Judith (Hallands Nyheter)
  Varberg Veddigetjejen Judith Helmersson får en annorlunda skolavslutning. Hon sitter hemma och förbereder sig för det sista rycket. Det finns en sak som bekymrar henne.
 • 2020-05-30
  Högskolan värd för internationell konferens - 6000 deltar (Sveriges Radio)
  Publicerat kl 11.37 Högskolan i Halmstad blir värd för Europas största internationella konferens inom högre utbildning, tillsammans med fem andra lärosäten i Västsverige.
 • 2020-05-30
  USA bryter med WHO (Västerbottens-Kuriren)
  USA avslutar samarbetet med WHO och drar tillbaka sitt medlemskap. Det meddelar Donald Trump i ett tal i Vita husets rosenträdgård. Presidenten hävdar att Kina har total kontroll över WHO. – Det är en allvarlig upptrappning, säger USA-experten Frida Stranne.
 • 2020-05-29
  Stranne: Allvarlig upptrappning mot Kina (Svenska Dagbladet)
  Frida Stranne, statsvetare och forskare vid Högskolan i Halmstad med inriktning på amerikansk politik ser Trumps utspel som en allvarlig upptrappning mot Kina.
 • 2020-05-27
  Examensfirande och mässa inställd för Högskolan – höstplaneringen oklar (Hallandsposten)
  Halmstad Antalet förstahandssökande till Högskolan i Halmstad ökade med 32 procent i våras – högsta ökningen i landet. Men om man kommer kunna ta emot några nya elever fysiskt i höst är oklart. – Vi jobbar efter olika scenarion och följer utvecklingen, säger Brita Lundh, studieadministrativ chef på Högskolan i Halmstad.
 • 2020-05-26
  70-plussarnas självbild har förändrats under pandemin (svt.se)
  En grupp forskare i Lund har studerat hur de som är över 70 år lever under pandemin. Över en natt hamnade alla i samma grupp, oberoende av hälsotillstånd. De betraktades som en riskgrupp och de fick restriktioner som de skulle förhålla sig till.
 • 2020-05-20
  Öl, musslor och nybyggaranda – 20 år med Campus Helsingborg (Lundagard.net)
  Campus Helsingborg firar 20 år. Det jubileumsfirande som var planerat har under omständigheterna flyttats till den 20 november. Hur kom det sig att Lunds universitet fick en filial i Helsingborg?
 • 2020-05-20
  IFK deltar i treårigt forskningsprojekt (Nya Kristinehamns-Posten)
  FOTBOLL. Kommer få besök under träningarna i slutet av maj Varför slutar barn och ungdomar med fotboll? Det vill Högskolan i Halmstad ta reda på och IFK fotboll är en av föreningarna som deltar i forskningsprojektet.
 • 2020-05-18
  Misinformation sprids under coronapandemin (Sveriges Radio)
  Publicerat kl 13.08 Den pågående coronapandemin har också lett till en infodemi och det kan vara svårt att veta vad som är sant och vad som bara är rykten.
 • 2020-05-16
  Att fortsätta träna i Corona-tider! (Centrum för idrottsutveckling)
  Foto: Mattias Hangst/Bildbyrån Som alla är mycket medvetna om har Coronapandemin på mycket kort tid i grunden förändrat förutsättningarna för såväl många arbetsplatser och föreningar som för enskilda personer.
 • 2020-05-14
  Utbildning är grunden när samhället ställer om (Hallandsposten)
  Debatt För att möta coronavirusets slag mot människors jobb satsar vi på en utökning av platserna på vårdutbildningar, sommarkurser och på yrkesvux, satsningar som även kommer Halmstad till del. Det skriver tre socialdemokrater. Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.ANNONSUppdaterad för22 timmar sedan 15:00 - 14 maj, 2020ANNONS
 • 2020-05-14
  Expert: vad svenskar bör veta om USA (Sveriges Radio)
  Frida Stranne, expertkommentator och forskare vid högskolan i Halmstad, har skrivit en bok om USA tillsammans med DN-journalisten Sanna Torén Björling.
 • 2020-05-11
  Ensidig medierapportering om krisen i Svenska Akademien (Sveriges Radio)
  Rundgång, missförstånd och likriktat när svenska dagstidningar rapporterade om akademikrisen.
 • 2020-05-08
  40 miljoner kronor till ny forskning om arbetsmiljö och hälsa (AFA Forskning)
  På uppdrag av arbetsmarknadens parter beviljar AFA Försäkring nära 40 miljoner kronor i anslag till tio nya forskningsprojekt. Gemensamt för projekten är att de ska bidra till att främja hälsa och en god arbetsmiljö, med färre arbetsskador och minskad sjukfrånvaro.
 • 2020-05-07
  Utbildningar ska hjälpa pressade företagare (Oskarshamns-Tidningen)
  Nova ordnar kurser för företagare som har drabbats av coronapandemin. Förhoppningen är att utbildningarna ska stärka företagen så att de klarar krisen. – VI tror det finns ett uppdämt behov, säger Alexandra Flöhner Tegnemo, strateg på Nova.
 • 2020-05-06
  Två samtal i spåren av coronaviruset (Hallandsposten)
  Europeisk solidaritet som prövas och en infodemi i pandemins spår.
 • 2020-05-05
  Solelexpertens bästa solcellstips (Miljö & Utveckling)
  Proffsen privatCharlotta Winkler arbetar som solenergiexpert på konsultbolaget WSP. Sedan 2014 kan hon även stoltsera med 5,4 kW solceller på sitt eget tak hemma i Halmstad, något som gjort att hon numera helst tvättar och diskar när solen skiner. Så här tänker solel-experten om de egna solcellerna.
 • 2020-05-05
  Cecilia Rönn: ”Jag vill förändra världen” (Hallands Nyheter)
  Maskiningenjör och ledarskapsutvecklare Cecilia Rönni Träslövsläge tycker att hon hittat de rätta verktygen: Yoga och meditation. – Så att det är jag som sitter i förarsätet i mitt liv.
 • 2020-05-04
  300 år mellan pest och corona – råden som ges är ganska lika (Bohusläningen)
  Håll er rena, res inte i onödan och respektera statens restriktioner. Sveriges agerande under pesten för över 300 år sedan har likheter med dagens hantering av coronakrisen.
 • 2020-04-29
  Hjälp mot stroke (Voister)
  Högt blodtryck som inte behandlas kan leda till hjärtsvikt och stroke. Med ett individanpassat digitalt hjälpmedel vill forskare nu säkra att personer med hypertoni motiveras att följa sin ordinerade läkemedelsbehandling.
 • 2020-04-29
  Khaled flydde kriget i gummibåt – kom till Avesta och fick fast lärarjobb: "Folk tror att vi kommer hit för pengar" (Avesta Tidning)
  Khaled Mhjazi tvingades sälja allt han hade, lämna fru och universitetsstudier bakom sig – för att sätta sig på en gummibåt till Italien. Han gjorde allt för att undvika att bli en del av den syriska armen. I dag, sex år senare, har han fast jobb i Avesta och hyllar staden. – Det är många här som har stöttat mig, säger han.
 • 2020-04-24
  6 000 extra studieplatser i sommar (Hallands Nyheter)
  Ytterligare 6 000 studieplatser på universitet och högskolor inrättas i sommar. Regeringen skjuter till 177 miljoner kronor och fördelningen på lärosäten är nu klar.
 • 2020-04-24
  Högskolan i Halmstad har största ökningen av sökande (Hallandsposten)
  Halmstad: Antalet förstahandssökande till program på Högskolan i Halmstad har ökat med 32 procent. Ökningen är den högsta i landet. Genomsnittet för andra lärosäten ligger på omkring 13 procent.
 • 2020-04-23
  Halmstads kommun vill anställa lärarstudenter (Hallandsposten)
  Halmstad: Barn- och ungdomsförvaltningen i Halmstad satsar på ett nytt projekt med fokus på professionsutveckling och ökad kompetensförsörjning inom barn- och ungdomsförvaltningen. Lärarstudenter får nu möjligheten att arbeta inom kommunen under studietiden.
 • 2020-04-22
  Alla, eller i alla fall 0,08 promille, heter Glenn i Göteborg! (Göteborgs-Posten)
  Kultur Den 22 april är namnsdagen för Allan och Glenn. Ett av namnen har blivit lika synonymt med Göteborg som hamnindustrin, Avenyn och Håkan Hellström. GP pratade med en del av den mytomspunna Blåvitt-kvartetten som gav upphov till frasen "Alla heter Glenn i Göteborg". – Är man ute på en fredag eller lördag så får man höra det nästan varje gång, säger Glenn Hysén.
 • 2020-04-21
  Rekordmånga söker till Högskolan i Halmstad (Helsingborgs Dagblad)
  När antagningarna till högskolor och universitet nu har stängts visar färsk statistik att Högskolan i Halmstad har fått rekordmånga...
 • 2020-04-20
  Nye Halmiabasens mål – elitfotboll senast om fem år (Hallandsposten)
  IS Halmia siktar uppåt igen. Nye ordföranden Anders Nelson hoppas få se både herr- och damlaget spela elitfotboll inom fem år – och gärna tidigare. – Jag tycker att man måste ha offensiva mål och de är inte på något vis orealistiska, anser han.
 • 2020-04-17
  Romulo Enmark gav Högskolan i Borås en ljus framtid (Högskolan i Borås)
  Han må ha spelat i bandet Katastroforkestern, men ledde Bibliotekshögskolan till allt annat än en katastrof. Tvärtom har före detta prefekten Romulo Enmark stått för sådana enastående insatser vid Högskolan i Borås att han nu utsetts till hedersdoktor.
 • 2020-04-16
  Biogas ny business för lantbrukare (Esbri)
  Biogas skapar mervärden för samhället och miljön, och många lantbrukare vill bli mer hållbara. Men de hindras av att marknaden inte efterfrågar hållbara värden i tillräckligt stor utsträckning. Niklas Karlsson har undersökt hur lönsamheten kan förbättras för lantbruksföretag som satsar på biogas.
 • 2020-04-15
  Individuella digitala hjälpmedel ska hålla koll på blodtrycket (Forskning.se)
  Genom motivation och påminnelse, baserat på personliga behov och beteenden, vill forskare vid Högskolan i Halmstad öka sannolikheten för att patienter med högt blodtryck följer ordinerad läkemedelsbehandling. Det finns olika skäl till att patienter inte tar sin medicin, till exempel glömska, rädsla för biverkningar och brist på förståelse för konsekvenserna av utebliven medicinering. Individuella digitala hjälpmedel är ett sätt att stödja patienter med högt blodtryck att ta sin medicin.
 • 2020-04-15
  Artikel gav ringar på vattnet (STT)
  STT skrev i höstens näringslivsbilaga om Svenljungaföretaget Make It Green Solutions, som tagit fram en miljövänlig spis, MIG Bio Cooker, främst tänkt för utvecklingsländer med dålig tillgång till el. Nu har artikeln gett ringar på vattnet, berättar Martin Karlsson, som driver företaget tillsammans med Lukong Pius och Sara Rosén.
 • 2020-04-15
  Omvänt klassrum är hennes metod (Universitetslararen)
  När Eva Strandell började som lärare föll bitarna på plats. Hon tyckte redan från början att det var roligt att undervisa och är en varm anhängare av konceptet omvänt klassrum. Med den metoden blir det mycket mer tid att träffa studenterna och föra en dialog med dem.
 • 2020-04-14
  Så håller du träningsmotivationen uppe i kristider (Forskning.se)
  Karin Weman Josefsson, expert på motivationspsykologi vid Högskolan i Halmstad, ger tips på hur du håller igång träningen i coronatider – utan instruktör och träningskompisar.
 • 2020-04-14
  Förslaget: Permitterade ska hjälpa lärosäten kompetensutveckla (svt.se)
  Bör den permitterade arbetskraften nyttjas för att hjälpa lärosäten att utveckla utbildningar och höja kompetensen? Det tycker Pontus Wärnestål, docent i informatik vid Högskolan i Halmstad.
 • 2020-04-11
  Unga krafter skapar skyddsvisir till vården (Lokaltidningen Lund Östra)
  Veberöd Nio 3D-skrivare har köpts in och produktionen är i full gång. På kort tid har Unga smarta byar i Veberöd startat tillverkning av skyddsvisir för att hjälpa till att täcka behoven i vården.
 • 2020-04-08
  De gick samman för att använda bortglömd plast (Helsingborgs Dagblad)
 • 2020-04-08
  Permitterade kan bidra till samhället (Hallandsposten)
  De högre lärosätena har ett stort behov av att utveckla kompetensförsörjningen samtidigt som många permitterade nu sitter hemma och rullar tummarna. Den ekvationen har en enkel lösning, skriver Pontus Wärnestål vid Högskolan i Halmstad, som vill att det ska vara tillåtet för permitterad arbetskraft att hjälpa lärosätena att skapa nya utbildningsinsatser för livslångt lärande.
 • 2020-04-07
  Högskolan rustar för fler sökande efter krisen (Hallandsposten)
  Halmstad: Varsel och permitteringar kan leda till fler sökande till universitet och högskolor i höst. Högskolan i Halmstad har fått frågan om man kan utöka med fler program och platser. Nu rustar man för att kunna ta emot fler sökande.
 • 2020-04-05
  Inget minskat tryck från utländska studenter till Högskolan i Halmstad (Hallandsposten)
  Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund Halmstad Trots coronaläget märks ingen förändring bland ansökningarna till höstens utbildningar från utländska studenter. ANNONSHögskolan i HalmstadUppdaterad fören stund sedan 21:01 - 5 apr, 2020ANNONS
 • 2020-04-03
  Förre Halmiatränaren tar över efter landslagskaoset (Hallandsposten)
  Skidor: Längdlandslaget En gångi tiden var han tränare i Halmia och Vapnö. Nu tarAnders Byström över som nylandslagschefiskidförbundet MEhvitl skapa lugn t turbulent. Det äretttraditioriSrjkt och ärofyllt uppdrag och jag hoppas attaUawmfiWierlåheäf&Mor ska få många roliga stunder fram^vér.sägerArrders ström.
 • 2020-04-03
  Läkare gör virtuellt besök (Skånska Dagbladet)
  ¦ öst er . Ny teknik ger möjlighet till virteulla hemundersökningar VEBERÖD Med hjälp av ny teknik kan en specialistläkare göra ett virtuellt besök hos en äldre patient på landsbygden, som på så sätt slipper smittorisk och långa restider. Det nya systemet testades på torsdagen hemma hos byentreprenören Jan Malmgren i Veberöd. Malmgren.Läkaren
 • 2020-03-31
  Högskolan rustar för ökat söktryck Om P4 Halland (Sveriges Radio)
  Arbetslöshet och permittering kan leda till fler sökande. Högskolan i Halmstad har fått förfrågan om att kunna utöka platser och tillsätta nya utbildningar. "Ett intensivt arbete pågår", säger Britta Lund, studie-administrativ chef på Högskolan i Halmstad.
 • 2020-03-26
  Civilingenjör 4.0 ska stärka Sveriges konkurrenskraft (Ny Teknik)
  När högskolor från hela landet jobbar kompetensfrämjande tillsammans med företag som verkar inom produktionsteknik – då stärks hela Sveriges konkurrenskraft. Här är projektet som formar framtidens civilingenjörer.
 • 2020-03-26
  Byråkrati kan sätta stopp för Fab Labs skyddsvisir i plast (Hallandsposten)
  Halmstad: Runtom i landet – däribland på Fab Lab på Högskolan – tillverkas skyddsutrustning till vårdpersonal i kampen mot coronapandemin. Men enligt Arbetsmiljöverket innebär användningen av produkterna att man bryter mot regelverket.
 • 2020-03-25
  Osäkert för 3D-printade skyddsvisir: ”Blev tagna på sängen” (Hallandsposten)
  Halmstad Runtom i landet – däribland på Fab Lab i Halmstad – tillverkas skyddsutrustning till vårdpersonal i kampen mot coronapandemin. Men enligt Arbetsmiljöverket har produkterna inte den CE-märkning som de ska ha enligt regelverket. – Ett larm gick ut i hela 3D-communityn. Vi blev alla tagna på sängen, säger Martin Bergman, labbchef på Fab Lab, som tillverkat ett 100-tal masker till Region Halland.
 • 2020-03-25
  Rapporteringskrav får chefer att ge upp (Chefstidningen.se)
  Chefstidningen. Bristen på administrativt stöd får chefer att sluta. Det visar en ny studie där chefer själva berättar.
 • 2020-03-25
  Säkerhetsexperten: Så skyddar du dig vid hemmajobb Om P4 Halland (Sveriges Radio)
  När många jobbar hemifrån blir säkerhetstänk allt viktigare. Både FBI och Europol har varnat för att hemmajobbarna är en utsatt grupp för IT-attacker och hackare, inte minst om man hanterar känsliga uppgifter. "Att dela dator med sina barn är inte bra. Barn är nyfikna och brukar installera saker från alla möjliga ställen", säger Stefan Axelsson, docent i datasäkerhet vid Högskolan i Halmstad.
 • 2020-03-25
  Krook & Tjäder tar fram guide för hur kåren kan arbeta mer användarcentrerat (Svenskbyggtidning.se)
  Arkitekter på Krook & Tjäder har tillsammans med forskare vid Högskolan i Halmstad tagit fram en guide för hur yrkeskåren kan jobba mer användarcentrerat.
 • 2020-03-24
  Högskolan 3D-printar skyddsvisir – vill skänka till vården (svt.se)
  På högskolans i Halmstads labb FabLab har studenter och personal samlats för skapa skyddsvisir. Förhoppningen är att skydden i slutändan ska kunna skänkas till behövande inom vården under coronakrisen.
 • 2020-03-24
  Fab Lab tillverkar skyddsvisir till vården i Halland (Hallandsposten)
  Joakim Wahlberg, laboratorie tekniker testar ett av de visir man tillverkat för att minska den brist som riskerar att uppstå i vården. Bild: Jari Välitalo Martin Bergman, laboratoriechef på Fab Lab visar tillsammans med Joakim Wahlberg de visir man hittills tillverkat. Bild: Jari VälitaloRegionen har nu testat de båda varianterna och i nuläget har man bestämt sig för att satsa på den enklare varianten. Bild: Jari VälitaloJoakim Wahlberg, laboratorie tekniker testar ett av de visir man tillverkat för att minska den brist som riskerar att uppstå i vården. Bild: Jari VälitaloMartin Bergman, laboratoriechef på Fab Lab visar tillsammans med Joakim Wahlberg de visir man hittills tillverkat. Bild: Jari VälitaloRegionen har nu testat de båda varianterna och i nuläget har man bestämt sig för att satsa på den enklare varianten. Bild: Jari VälitaloPlusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kundHalmstad Bristen på skyddsutrustning för den personal som ska ta hand om patienter som misstänks bära på coronasmitta är på sina håll momunental. Fab lab i Halmstad har tagit saken i egna händer. De tillverkar nu visir på löpande band. ANNONSUppdaterad för2 timmar sedan 16:18 - 24 mar, 2020ANNONS
 • 2020-03-24
  3D-printade masker kan bli massproduktion Om P4 Halland (Sveriges Radio)
  På Högskolan i Halmstad vill man råda bot på bristen av sjukvårdsmaterial genom att producera 3D-printade skyddsmasker. Martin Bergman på Fablab visar upp två olika modeller som nu testas, innan de skickas ut till sjukvården i Halland. "Jag tror att man kan få upp en hög kvantitet i en hög takt," säger Martin Bergman om den framtida produktionen.
 • 2020-03-24
  Ninni startar träning online (Smålandsposten)
  Kroppen och träning. Byggnadsvård och antikviteter. Hundarna Zips och Morris. Där har vi Ninni Martinssons stora intressen i ett nötskal. Hon har en magisterexamen i sports and exercise och driver eget företag som fystränare. GRATTIS!
 • 2020-03-23
  Halmstad stadsnät fick pris för projekt om digitaliserade lägenheter (Stadsnätsmagasinet)
  Tillsammans med Halmstads fastighetsbolag och kommunens hemvårdsförvaltning har Halmstad stadsnät tilldelades priset för mest samhällsnyttiga e-tjänst. De smarta lägenheterna invigdes redan 2018 och har en mängd funktioner som exempelvis automatisk belysning längs väggarna, digital spisvakt, vattenmätare och lås på dörrar.
 • 2020-03-23
  Vi pratar om det: Hur ska vi bekämpa coronaviruset? (Hallandsposten)
  Halland Det pågår en pandemi. Många undrar i dessa coronatider: vad kan vi göra för att bekämpa spridningen? Vad kan staten göra? Vad kan regionen göra? Och vad kan kommunen göra? I samtalsserien "Vi pratar om det" diskuterar vi frågorna. Du kan följa med i samtalet med start klockan 17.25.
 • 2020-03-22
  Mattias Karlsson: Samtal ska visa hur man bekämpar corona (Hallandsposten)
  Ledare Coronakrisen påverkar hela samhället. Vad händer i Halmstads kommun, i Region Halland och på Länsstyrelsen i Halland? Den frågan besvaras i ett samtal som sänds på Hallandsposten.se på måndag klockan 17.30. Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.Här kan du läsa fler ledarartiklar. ANNONSUppdaterad för17 minuter sedan 17:50 - 22 mar, 2020ANNONS
 • 2020-03-21
  Idah Collin jobbar för friska medarbetare (Hallands Nyheter)
  Nyheter En unik satsning på hälsa i Laholm har gett resultat. Sjuktalen har gått ner i vissa grupper. Här berättar hälsoutvecklaren Idah Collin om vägen dit.
 • 2020-03-20
  Fyllinge förskola kombinerar digital teknik och rörelse (Hallandsposten)
  Halmstad Digitalt lärande och rörelse ska gå hand i hand tycker Fyllinge förskola som deltar i ett forskningsprojekt. Som ett led i detta har alla barn fått göra en film om sin väg hem. – Det är viktigt att barnen inte bara är passiva konsumenter utan de ska också vara producenter, säger förskollärare Johnny Stenberg.
 • 2020-03-20
  En hälsosam resa som fått sjuktalen att sjunka (Hallands Affärer)
  En unik satsning på hälsa i Laholm har gett resultat. Sjuktalen har gått ner i vissa grupper, och här berättar hälsoutvecklaren Idah Collin om vägen dit.
 • 2020-03-18
  Återanvända citat vanligt under Akademie-rapporteringen (Journalisten.se)
  Under rapporteringen av krisen i Svenska Akademien våren 2018 så återanvände våra fyra största dagstidningar ofta citat från andra medier. Så mycket som en sjättedel av artiklarna utgjordes av citat från en redan tidigare publicerad text, visar en studie från Nordicom.
 • 2020-03-17
  Högskolan i Halmstad går över till distansutbildning (Hallandsposten)
  Studenten Disa Lundvall känner oro inför hur distansutbildningen kommer att påverka hennes studier. "Jag gillar att fråga lärarna mycket på lektionerna," säger hon. Bild: Roger Larsson Högskolan har varit inställda på att det skulle kunna bli aktuellt att gå över till distansutbildning, säger Selma Sedelius, kommunikationschef på Högskolan i Halmstad. Bild: Jörgen Alström, Jšrgen AlstršmFrån och med i morgon kommer all undervisning vid Högskolan i Halmstad att ske på distans. Bild: Jari VälitaloStudenten Disa Lundvall känner oro inför hur distansutbildningen kommer att påverka hennes studier. "Jag gillar att fråga lärarna mycket på lektionerna," säger hon. Bild: Roger LarssonHögskolan har varit inställda på att det skulle kunna bli aktuellt att gå över till distansutbildning, säger Selma Sedelius, kommunikationschef på Högskolan i Halmstad. Bild: Jörgen Alström, Jšrgen AlstršmFrån och med i morgon kommer all undervisning vid Högskolan i Halmstad att ske på distans. Bild: Jari VälitaloHalmstad Från och med onsdag kommer all undervisning vid Högskolan i Halmstad att ske på distans. Samtidigt hålls en del av lärosätets lokaler öppna för studenter som behöver tillgång till datorer och wifi. ANNONSUppdaterad för7 minuter sedan 16:06 - 17 mar, 2020ANNONS
 • 2020-03-17
  Högskolan styr om undervisningen – tusentals studenter berörs (Nyhetsnotiser)
  Högskolan i Halmstad lyder regerings rekommendation och ställer om undervisningen. Från och med onsdagen bedrivs inga föreläsningar eller examinationer på vare sig campusområdet i Halmstad eller Varberg.
 • 2020-03-11
  Fler eller färre fästingar efter den milda vintern? (Hippson)
  I stora delar av Sverige har vintern varit mild och snöfri. Det innebär att fästingsäsongen pågått längre än normalt, men det är inte säkert att vi kommer att få se ovanligt många fästingar i sommar.
 • 2020-03-11
  Framtidens fossilfria soldrivna bilar i världens största studentrace (It Hallbarhet)
  Solbilsracet Bridgestone World Solar Challenge hölls första gången år 1987 och sträcker sig från Darwin i norr till Adelaide i söder, en sträcka på imponerande 3 022 kilometer. I 2019 års lopp deltog studentteam från mer än 30 länder. Enda tillåtna energikälla är solenergi och racet syftar till att vidareutveckla hållbara alternativ till den fossildrivna fordonsindustrin.
 • 2020-03-11
  Professorn om hästterapi: ”Naturligt lugnande aktiviteter är kostnadseffektiva” (Hippson)
  Hästunderstödd terapi har varit på tapeten den senaste tiden, efter att Västra Götaland dragit in stödet till detta som habiliteringsform. Men vårdprofessor Henrika Jormfeldt, som har forskat på hästrelaterade aktiviteter, menar att dessa absolut gör skillnad för patienterna.
 • 2020-03-10
  Internationellt samarbete för hållbar vindkraft (It Hallbarhet)
  Ny forskning vid Högskolan i Halmstad bidrar till globala samarbeten och en symbiotisk affärsmodell för vindkraftsindustrin. Jasmine Lihua-samarbetar i sin avhandling med det kinesiska vindkraftsföretaget Goldwind för att ta fram en affärsmodell som konkret implementerar kundens behov i praktiken.
 • 2020-03-03
  Halmstads SM-vecka slår rekord – och kan bli större (Hallandsposten)
  Sport SM-veckan i Halmstad i sommar slår rekord. Sex deltagande parasporter är fler än någonsin – och det kan bli sju. – Tidigare har det max varit tre, säger SM-generalen Johnny Ewerstein.
 • 2020-03-03
  Forskarskola minskar olyckor hos SCA (Elektronik I Norden)
  Nu startar Mittuniversitetet och fyra andra lärosäten Sveriges största företagsforskarskola inom området smart industri. Samarbetet med SCA ska ge färre olyckor och driftstopp.
 • 2020-02-28
  Nu ska det bli färre olyckor hos SCA (Processnet.se)
  den 28 februari 2020 07:30 | Av Martin Wanerholm | Tipsa redaktionen
 • 2020-02-27
  Anna kan bli ”Årets tech-tjej” (Hallandsposten)
  I nästa månad avgörs vem som blir Microsofts tech-tjej för 2020. En av kandidaterna är Halmstadstudenten Anna Fransson som ser sig själv som en bra förebild för att få fler tjejer att välja teknik och IT-utbildningar.
 • 2020-02-25
  Högskolan i Halmstad satsar på forskning om digitalt lärande (Hallandsposten)
  Halmstad Högskolan i Halmstad söker doktorander som vill forska kring digitalt lärande i någon av de tre nya forskarskolorna som kommer att finnas i Halmstad till hösten.
 • 2020-02-24
  Satsning på doktorander inom lärarutbildningen (Skolporten)
  Högskolan Väst fick nyligen besked om finansiering för en ny forskarskola för lärarutbildare. Forskarskolan drivs tillsammans med Karlstads universitet och Högskolan i Halmstad. Nu utlyses därför tre doktorandtjänster på Högskolan Väst.
 • 2020-02-23
  Preconal vill samarbeta mer med Högskolan (Hallandsposten)
  Hallands Affärer För fyra år sedan flyttade bolaget Preconal sitt huvudkontor från Falkenberg till "den svarta diamanten" vid Trade Center i Halmstad. Syftet var att kunna rekrytera personal från högskolan. – Med handen på hjärtat trodde vi nog på ett lite mer djupgående samarbete med akademin än vad det har blivit, säger Mats Jacobsen, operativ chef.
 • 2020-02-21
  Mattias Karlsson: Framtiden för Halmstads centrum kan finnas i historien (Hallandsposten)
  Ledare Det är lätt att bli nostalgisk inför det Halmstad som har försvunnit. Men faktum är att framtiden för stadskärnan kan ligga hundra år bakåt i tiden. I alla fall om man får tro en studie som har gjorts av 1910-talets butiksutbud. Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.Här kan du läsa fler ledarartiklar. ANNONSUppdaterad för9 minuter sedan 17:51 - 21 feb, 2020ANNONS
 • 2020-02-21
  Tre sätt att få chefen att stanna kvar på sin tjänst (Du & Jobbet)
  Chefskollegorna är viktiga. Vad gör att kommunala chefer säger upp sig? Och vad får dem att stanna? Forskaren Anna Cregård har identifierat tre avgörande faktorer för att bibehålla chefer på stressiga poster.
 • 2020-02-20
  Niklas Karlsson vill skapa affärsmodeller där miljön är lika viktig som pengarna (Hallandsposten)
  Biogasproduktion är ett smart sätt att skapa cirkulär ekonomi i ett lantbruk. Men eftersom investeringarna som krävs är stora tvekar många inför att satsa. Niklas Karlsson, forskare, har undersökt hur man skulle kunna få med miljön som en del i affärsmodellen. Bild: Andreas Olsson Biogasproduktion är ett smart sätt att skapa cirkulär ekonomi i ett lantbruk. Men eftersom investeringarna som krävs är stora tvekar många inför att satsa. Niklas Karlsson, forskare, har undersökt hur man skulle kunna få med miljön som en del i affärsmodellen. Bild: Andreas OlssonPer-Olof Helmer på Bäckens gård i Grinstad sitter i styrelsen på Brålandas Biogas AB och har egen anläggning. Bild: Kent EngBiogas på gården. Nils Tolversson Bild: Maria GredeskogBiogas på gården. Nils Tolversson Bild: Maria GredeskogRoland Gottfridsson och Henrik Andersson provkšr potatisblastkrossaren som ska anvŠndas fšr biogasprojekt. Bild: Anette EmanuelssonRoland Gottfridsson och Henrik Andersson provkšr potatisblastkrossaren som ska anvŠndas fšr biogasprojekt. Bild: Anette EmanuelssonBergs suggpool drivs av lantbrukarnra Gunnar och Anita Gustavsson. De håller nu på att färdigställa den biogasanläggning som ska ingå i projektet Biogas Brålanda.Gödselbrunn, gödsel, grisskit Bild: Stefan BennhageBiogasproduktion är ett smart sätt att skapa cirkulär ekonomi i ett lantbruk. Men eftersom investeringarna som krävs är stora tvekar många inför att satsa. Niklas Karlsson, forskare, har undersökt hur man skulle kunna få med miljön som en del i affärsmodellen. Bild: Andreas OlssonPer-Olof Helmer på Bäckens gård i Grinstad sitter i styrelsen på Brålandas Biogas AB och har egen anläggning. Bild: Kent EngBiogas på gården. Nils Tolversson Bild: Maria GredeskogRoland Gottfridsson och Henrik Andersson provkšr potatisblastkrossaren som ska anvŠndas fšr biogasprojekt. Bild: Anette EmanuelssonBergs suggpool drivs av lantbrukarnra Gunnar och Anita Gustavsson. De håller nu på att färdigställa den biogasanläggning som ska ingå i projektet Biogas Brålanda.Gödselbrunn, gödsel, grisskit Bild: Stefan BennhagePlusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kundHallands Affärer En traditionell affärsmodell handlar oftast bara om pengar in – pengar ut. Ett koncept Niklas Karlsson, forskare vid Högskolan i Halmstad, vill nyansera. Genom att låta miljöparametrar bli en del av lön­samhet­sekvationen hoppas han att fler ska våga satsa grönt. ANNONSUppdaterad för2 veckor sedan 11:36 - 20 feb, 2020ANNONS
 • 2020-02-18
  Tidiga betyg kan göra skolan mer ojämlik Om P4 Halland (Sveriges Radio)
  Pernilla Nilsson, professor och prorektor vid Högskolan i Halmstad, reagerar på regeringens förslag om tidigare betyg.
 • 2020-02-12
  Danmarks ambassadör besökte Halland (Region Halland)
  Region Halland stod värd när Danmarks ambassadör Vibeke Rovsing Lauritzen och Head of Trade Elisabeth Manford kom till Halmstad för att träffa Region Hallands styrelseordförande Mikaela Waltersson och landshövding Lena Sommestad.
 • 2020-02-12
  Professorn: Specialskola en lösning i brist på annat Om P4 Halland (Sveriges Radio)
  Experten tycker att kommunen borde satsa resurser på riktig inkludering istället.
 • 2020-02-12
  Jämnt resultat knepigt för Demokraterna (Folkbladet)
  USA En väntad seger som väcker frågetecken. Och en tvåa och trea som imponerar med sin styrka. Det här komplicerar saker och ting för Demokraterna, säger statsvetaren Chris Galdieri efter primärvalen i New Hampshire.
 • 2020-02-12
  "Klomentum" den stora överraskningen (Bohusläningen)
  Världen En väntad seger som väcker frågetecken. Och en tvåa och trea som imponerar med sin styrka. Det säger USA-kännare efter Demokraternas primärval i New Hampshire.
 • 2020-02-11
  Mattias Karlsson: Skolans utmaningar i klimatets tidevarv (Hallandsposten)
  Ledare Skolan har ett viktigt uppdrag i att forma framtidens medborgare. Särskilt stor är utmaningen i klimatfrågan. Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.Här kan du läsa fler ledarartiklar. ANNONSUppdaterad för10 minuter sedan 17:36 - 11 feb, 2020ANNONS

uppdaterad

2020-03-04

Kontakt

Dela

Kontakt