Sök Stäng

Högskolan i Halmstad värd för en av världens största konferenser inom utbildning

Högskolan i Halmstad är medarrangör när en av världens största internationella konferenser inom högre utbildning äger rum i Göteborg i september 2025. Konferensen arrangeras av EAIE (the European Association for International Education) och väntas samla drygt 7 000 personer från universitet och högskolor från över 100 länder.

En bild tagen i mörker med en upplyst bro i fokus. Texten EAIE 2025 Gothenburg 09-12 september syns på.

”EAIE skapar unika möjligheter för både studenter och lärare att utbyta både perspektiv och kunskap. Vi är mycket förväntansfulla inför nästa års konferens.”

Simon Holmesson, internationell strateg

Under den årliga konferensen samlas politiker, rektorer och medarbetare inom internationell utbildning för att nätverka och delta i workshoppar och föreläsningar kring aktuella ämnen inom sektorn. Flera internationella organisationer ställer ut vid konferensens mässa.

Trots att konferensen har ett europeiskt fokus, deltar representanter för universitet i hela världen för att bygga relationer med samarbetspartner inom högre utbildning. Högskolan i Halmstad samarbetar med 200 partnerlärosäten i olika omfattning.

– Det kräver en hel del resurser att upprätthålla internationella relationer och EAIE är ett bra tillfälle att möta representanter för flera lärosäten vid ett samlat tillfälle, för att kunna diskutera nuvarande avtal och hur man kan utveckla arbetet. Detta forum erbjuder dessutom möjligheter att knyta kontakter med potentiella nya samarbetspartner som annars hade krävt längre och mer resurskrävande processer, säger Simon Holmesson, internationell strateg vid Högskolan i Halmstad.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt