Digital anamnes och triage i primärvården
Projektet genomförs i samarbete med företag och primärvården i södra Sverige. Den är utformad kring en uppsättning empiriska fall av implementering och/eller adoption av digital anamnes och triage i primärvården. Genom dessa fall utforskar vi implementeringen och adoptionen av digital anamnes och triage och hur patientsäkerheten påverkas av införandet av dessa typer av verktyg.
Projektet syftar till att bidra med kunskap om implementering och adoption av digital anamnes och triage i primärvården. Speciellt när det gäller hur patientsäkerheten påverkas av användningen av denna typ av system. Genom att fokusera på en uppsättning empiriska fall där digital anamnes och triage implementeras och/eller antas, syftar projektet till att generera kunskap som kan överföras till andra primära sammanhang i Sverige och internationellt.
Projektet genomförs i samarbete med företagen Visiba Care och Collabodoc samt med primärvårdsinrättningar i södra Sverige. Samarbetena säkerställer att projektet och dess resultat förblir relevanta och är uppdaterade med aktuell praxis och utveckling kring digital triage och anamnes i primärvården. Data från de empiriska fallen samlas in genom enkäter, intervjuer och observationer med chefer/ledare, vårdpersonal och patienter.
Om projektet
Projektperiod
- 2022–2025
Projektledare
Andra deltagande forskare
- Daniel Tyskbo, biträdande universitetslektor, Högskolan i Halmstad
- Carl Macrae, professor i organisationsbeteende och psykologi, Nottingham University Business School
Samverkanspartner
- Visiba Care AB
- Collabodoc AB
- Region Halland
Finansiärer
- KK-stiftelsen
Läs mer
Projektet utgör en del av Healthcare improvement research group och CAISR Health.
Healthcare improvement research group Länk till annan webbplats.