Forskning vid Akademin för hälsa och välfärd
Forskningen vid Akademin för hälsa och välfärd är mångvetenskaplig och genomförs, i likhet med övrig forskning vid Högskolan i Halmstad, i samverkan med näringsliv, föreningsliv, region och kommun. Målet är att forskningen ska vara värdeskapande och bidra till ett gott liv i ett jämlikt och hållbart samhälle.
Forskningen präglas av frågeställningar som är relevanta för verksamheter och samhället och knyter an till flera av hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030. Forskningen inkluderar berörda målgrupper vilket bidrar till större möjlighet att göra nytta för dessa och samhället i stort. Forskningen centreras till Högskolans två fokusområden Hälsoinnovation och Smarta städer och samhällen.
Akademins forskare
Forskarna vid akademin representerar många olika ämnen, och tillsammans driver de flervetenskaplig forskning där frågeställning, nytta och nyskapande bidrar till bredd och metodutveckling över ämnesgränserna.
Forskningsprojekt
Alla enskilda forskningsprojekt
Forskningen bedrivs i projekt som centreras till Högskolans två fokusområden. Akademins forskningsprojekt inom respektive område:
Publikationer
I DiVA (Högskolans digitala vetenskapliga arkiv) hittar du alla akademins publikationer. Här finns en sammanställning av de allra senaste.
Forskningsnyheter
I Högskolans populärvetenskapliga forskningsmagasin Samspel finns nyheter om aktuell forskning samt porträtt på alla våra professorer.
Forskarutbildning i hälsa och livsstil
Forskningsområdet hälsa och livsstil är ett interdisciplinärt kunskapsområde som innefattar förståelse, förklaring och förändring av människors hälsa och livsstil. Genom att interagera mellan olika vetenskapliga perspektiv skapas ny och fördjupad samhällsrelevant kunskap till dagens och morgondagens hälso- och livsstilsutmaningar, hälsoinnovationer och välfärdsinsatser.
Forskarutbildning i hälsa och livsstil
Olika vägar för kompetensutveckling
För att komma in på forskarutbildningen krävs att man har minst en ettårig master. Det kan man nå på olika sätt, bland annat genom att gå vårt utbildningsprogram på avancerad nivå.
Masterprogram i hälsa och livsstil
Specialistsjuksköterskeutbildningar:
- Inriktning distriktssköterska
- Inriktning hälso- och sjukvård för barn och unga
- Inriktning psykiatrisk vård
- Inriktning ögonsjukvård – oftamologisk omvårdnad
Forskarskola
Nationell forskarskola i Hälsoinnovation