Cybersäkerhet – hackermetoder och säkerhetsverktyg
Behöver din verksamhet stärka kunskapen i cybersäkerhet? Den här uppdragsutbildningen har en särskilt inriktning på hackermetoder och säkerhetsverktyg för att deltagarna ska få en förståelse för hot, sårbarheter och säkerhetsrisker i digitala miljöer.
Detta är en uppdragsutbildning som anordnas för en arbetsgivare eller organisation som behöver någon form av kompetensutveckling. Har ni frågor eller vill gå vidare med en beställning, mejla kontaktpersonen för den här utbildningen.
Vill du veta mer om vad en uppdragsutbildning är? Se mer information via länken.
Denna kurs fokuserar på cybersäkerhet med särskild inriktning på hackermetoder och säkerhetsverktyg. Syftet är att ge deltagarna en djupare förståelse för hot, sårbarheter och säkerhetsrisker i digitala miljöer. Kursen utvecklar praktiska färdigheter inom hacking, penetreringstester och incidenthantering. Deltagarna lär sig att identifiera sårbarheter, använda säkerhetsverktyg som brandväggar och främja en säkerhetskultur med fokus på etiskt hackande.
Uppdragsutbildningen kan innehålla:
- Hot och attacker: Ransomware, Crypto Traces, DDoS, IoT Security, Mirai, Threat Actors, Virus, Trojaner, Maskar och nätverksattacker
- Penetreringstester och exploit-tekniker: Webbhacking, databasattacker, OWASP Top 10, exploit-kits
- Säkerhetsverktyg och metoder: VPN och kryptering, brandväggar, IPS/IDS, hacking-/pentestverktyg
- Incidenthantering och analys: Security Onion SOC, SIEM, SOAR, nätverksövervakning, logganalys, sårbarhetsidentifiering (CVE-databasen), Mitre ATT&CK
- Social engineering och hotbildsanalys: Social Engineering Attacks, Threat Intelligence och cybersäkerhet
Målgrupp
Uppdragsutbildningen riktar sig till drift- och övervakningspersonal med syfte att stärka förmågan att detektera, hantera och rapportera IT-incidenter genom ökad kunskap, förståelse och vaksamhet, men också myndigheter och organisationen som arbetar med bevisföring av cyberbrott.
Upplägg
Uppdragsutbildningen kan ges intensivt under 2–3 veckor eller på lågfart under 1 termin. Den teoretiska delen ges online, och den praktiska delen kan anpassas och genomföras på olika platser beroende på uppdragsgivarens behov och önskemål.
Uppdragsutbildningens innehåll och upplägg kan anpassas efter behov i varje enskild verksamhet.