Sök personal
Sök bland våra professorer, lärare och övriga medarbetare
Personal vid Högskolan
Carina Göransson
Universitetslektor
(
Akademin för hälsa och välfärd
)
Arbetar med
Hälsa och omvårdnad
Medicine doktor med inriktning mot hälso- och vårdvetenskap
Undervisning:
I Sjuksköterskeprogrammet undervisar jag i kurser såsom Vetenskaplig teori och metod och Förändringsarbete med omgivande samhälle. Jag undervisar också i fullskalesimulering.
Handleder och examinerar kandidatuppsatser.
I Distriktsköterskeprogrammet handleder jag projektplaner och magisteruppsatser.
Jag har även varit examinator för kurs inom uppdragsutbildning, och är nu examinator för ny fristående kurs, Avancerad hemsjukvård och palliativ vård, på avancerad nivå.
Forskning:
Är involverad i ett forskningsprojekt, Uopdaget Synstab/Oupptäckt synnedsättning, som är finansierat av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Projektet syftar till att kartlägga förekomsten av oupptäckt synnedsättning samt belysa innebörden att leva med en försämrad synförmåga bland personer 75 år och äldre.
I ett samarbete med Essity var jag projektledare för forskningsprojektet Värdeskapande inkontinentvård, V3C, med fokus på äldre personer med inkontinens som behöver assistans av anhöriga eller personal att, baserat på ett teoretiskt ramverk och intervjuer, utveckla metoder för en värdeskapande vård. Projektet var ett Prospekt och finansierat av Kunskaps-och kompetensstiftelsen. Jag har även varit projektpledare för ett fortsatt samarbete.
Ingår i forskningsprojekt iMedA, Improving Medication Adherence through Person-Centered Care and Adaptive Interventions, som är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad och Region Halland. Projektet utvecklade och testade en app med artificiell intelligens riktat till personer med högt blodtryck.
Min avhandling fokuserade på att utveckla och testa en app riktad till äldre personer med hemsjukvård och hur deras egenvård kunde stärkas.
Carina Göransson (2019): Developing and evaluating an interactive app to support self-care among older persons receiving home care. Örebro Studies in Medicine 189.
Forskargrupp
Healthcare improvement research group