Sök

Förmåner och arbetsmiljö

På Högskolan i Halmstad arbetar vi tillsammans för en god arbetsmiljö utifrån devisen "Vi gör varandra bättre". Vad innebär det och hur ser villkoren som statsanställd ut?

Helhet och delaktighet

Vi drar nytta av närheten till varandra. Vi lyfter blicken, involverar varandra och samarbetar mot gemensamma mål.

Kreativitet och utveckling

Nytänkande och innovation har präglat Högskolan från början. Vi hämtar inspiration från omvärlden och stödjer och uppmuntrar varandra i att stärka våra kompetenser och pröva nytt.

Arbetsglädje och gemenskap

Vi bygger tillsammans en öppen och inkluderande kultur, där vi värnar om varandra och har kul ihop!

Grupper med människor som diskuterar sitter runt flera runda bord i en stor lokal. Foto.

Förmåner och villkor för statligt anställda

Det finns många fördelar med att arbeta i en statlig myndighet som Högskolan i Halmstad. Det är framför allt bra villkor för arbetstid, semester, föräldraledighet och pension.

Jobba statligt - ett samhällsnyttigt uppdrag med moderna villkor Länk till annan webbplats.

Semester

Utöver de fem veckors semester som alla i Sverige har rätt till har du som statligt anställd rätt till ytterligare några semesterdagar beroende på din ålder. Du har också rätt till betald semester redan första året du är anställd, men för att få full betald semester måste du vara anställd hela året.

Föräldraledighet

För att underlätta din föräldraledighet betalar statliga arbetsgivare en kompletterande ersättning så att du får 90 procent av din lön under större delen av ledigheten.

Pension

Som statligt anställd får du en avtalspension som består av flera delar. Den kompletterar den allmänna pensionen som alla har rätt till. Du har rätt att själv välja hur en del av avtalspensionen ska förvaltas.

Sjukvårdsförmåner

Som statligt anställd har du vissa sjukvårdsförmåner, exempelvis möjlighet att kontakta företagshälsovården och göra vissa läkarbesök på betald arbetstid. Du kan också få ersättning för sjukvårdsbesök och läkemedel.

Värdegrund

Alla inom staten arbetar på medborgarnas uppdrag. Oavsett om du är adjunkt, ekonom, utredare, professor, projektledare, kommunikatör, IT-tekniker eller har någon annan statlig anställning, så finns en gemensam värdegrund för hela den statliga sektorn. Den utgår från lagar och förordningar och du kan läsa mer om den i skriften ”Den gemensamma värdegrunden för de statsanställda” från Värdegrundsdelegationen.

Den gemensamma värdegrunden för de statsanställda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


En man står framför en glasvägg och visar något för en grupp personer. Foto.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt