Högskolepedagogisk verksamhet
Den högskolepedagogiska verksamheten vid Högskolan i Halmstad arbetar för att skapa förutsättningar för studenters lärande, utbildningens kvalitet och lärares yrkesskicklighet med utgångspunkt i vetenskaplig högskolepedagogik.
Den högskolepedagogiska verksamheten vid Högskolan i Halmstad stödjer kvaliteten i utbildningarna genom att främja lärares vetenskapliga förhållningssätt till undervisning, lärande och karriärmöjligheter. Den bidrar också till innovativa undervisnings- och examinationsformer.
Detta uppnås bland annat genom högskolepedagogisk utbildning för anställda, seminarier inom forskarhandledning, pedagogisk konsultverksamhet, stöd till pedagogisk meritering och IKT-stöd för lärare. På så sätt skapas förutsättningar för Högskolans personal att delta i och själva vara med att utveckla aktiviteter som svarar mot Högskolans bildningsmål.
Lärares kompetensutveckling
Genom olika utbildningsinsatser erbjuds kreativa didaktiska koncept, som kan bidra till pedagogisk innovation och nya arbetssätt. Högskolan arbetar aktivt med att stödja utvecklingen av lärares undervisnings- och bedömningsskicklighet, samt deras pedagogiska kompetensutveckling.
Studentcentrerad undervisning
Lärare på Högskolan erbjuds varierade pedagogiska metoder som betonar vikten av studenters engagemang i sitt lärande och som förflyttar undervisningsfokus från läraren till studenten.
Strategiskt och systematiskt kvalitetsarbete
Som en del av det övergripande kvalitetsarbetet på Högskolan i Halmstad görs kontinuerlig uppföljning, utvärdering och utveckling av pedagogiska utvecklingsinsatser, som grund för eventuella framtida insatser och som en integrerad del i verksamhetsplanering och verksamhetsstyrning.
Pedagogisk meritering
Högskolan i Halmstad strävar efter att forskning och utbildning bedrivs så att både vetenskaplig och pedagogisk skicklighet uppmärksammas. Vi eftersträvar en hög grad av formellt behöriga lärare. Högskolan har infört titeln excellent lärare som ett led i att erbjuda möjlighet till meritering med grund i dokumenterad pedagogisk skicklighet.
Digitalisering i undervisningen
Att använda IKT i undervisningen är ett flexibelt sätt att undervisa, kommunicera och främja studenters lärande oavsett om det sker på campus eller på distans.
Högskolans IKT-pedagoger kan inspirera och stödja lärarna i arbetet med att utnyttja de resurser som finns.