Sök

Daniel Tyskbo belönas med årets HR-forskningspris 2023

Stort grattis Daniel Tyskbo, biträdande universitetslektor i hälsoinnovation och arbetsvetenskap, till årets HR-forskningspris 2023! Du har belönats för din forskning om talent management, som visar på de olika reaktioner som uppstår när individer utpekas som talanger.

Porträtt av man. Foto.

Daniel Tyskbo prisas för sin forskning om talent management som på ett övertygande sätt visar på de olika reaktionerna som uppstår när individer utpekas som talanger. Foto: Malin Tengblad

Hur känns det att få den här utmärkelsen?

– Det är väldigt roligt att min forskning uppmärksammas och uppskattas både bland forskare och praktiker. Det är en ära att få ta emot en sådan viktig och prestigefull utmärkelse. Jag är övertygad om att utmärkelsen stärker mig som forskare, akademin och Högskolan i Halmstad. Vidare hoppas jag att nya dörrar kan öppnas både vad gäller att kommunicera forskningsresultat och att komma i kontakt med nya organisationer och HR-medarbetare som vill vara med i kommande studier.

Vad i din forskning har bidragit till att du fått utmärkelsen?

– Det som ligger till grund för utmärkelsen är min artikel som hara blivit publicerad i den mycket ansedda tidskriften Human Resource Management Journal (open access på Talent designation as a mixed blessing: Short‐ and long‐term employee reactions to talent status – Tyskbo – 2023 – Human Resource Management Journal – Wiley Online Library), och min övriga empiriska forskning om Human Resource Management och särskilt talent management, som nyanserar och delvis utmanar den existerande förståelsen för hur individer som utpekas som talanger reagerar. Genom att lyfta en kritisk reflektion varnar jag för att okritiskt ”hoppa på tåget” när det kommer till vanliga metoder inom human resource management och talent management.

Daniel Tyskbo belönas tillsammans med Wajda Wikhamn, doktor i företagsekonomi inriktning Management & Organisation och professor BI Norwegian Business School.

Om HR-forskningspriset

HR-forskningspriset premierar värdefull aktuell forskning inom områden med relevans för HR-professionen och syftar till att öka spridningen av vetenskaplig kunskap inom området till yrkesverksamma och organisationer. Utmärkelsen är ett samarbete mellan HR-föreningen, Centrum för Global HRM vid Göteborgs universitet, Institutet för personal och företagsutveckling vid Uppsala universitet, Studentlitteratur och Akademikerförbundet SSR. Utmärkelsen delas ut på HR-dagarna den 19–20 oktober och pristagarna får en prissumma om 40 000 kronor (varav 20 000 kronor doneras till av pristagaren valt välgörande ändamål) samt möjlighet att introducera sin forskning till yrkesverksamma genom HR-föreningens kanaler.

Publicerad

kontakt

Dela