Sök

Halmstads handelsförening delade ut stipendier till studenter för ”utmärkta kunskaper inom de ingenjörsvetenskapliga grunderna”

Den 23 maj fick tre studenter från Högskolan i Halmstad ta emot stipendier på en summa av 20 000 kronor för ”utmärkta kunskaper inom de ingenjörsvetenskapliga grunderna”. Stipendierna delades ut av Halmstads handelsförening.

Stipendieutdelningen, som under högtidliga former gick av stapeln på Svarta örnshuset i Halmstad, leddes av Halmstad handelsförenings ordförande Birgitta Johansson. Stipendierna delades ut för andra gången. Årets stipendiater läser sitt första år vid Högskolan, och belönas för sina insatser i kurserna Programmering, Tillämpad matematik II och Mekanik. Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik, deltog vid ceremonin:

– Det är väldigt roligt att Halmstads handelsförening vill dela ut stipendier för kunskaper i de ingenjörsvetenskapliga grunderna. Det motiverar både studenter och lärare, och understryker kopplingen mellan goda vetenskapliga grunder och konkurrenskraftiga företag.

Fem personer ler och tittar in i kameran, tre av dem har blommor i famnen. Foto.

Stipendieutdelningen hölls på Svarta örnshuset i Halmstad.

Stipendiater

Ellen Nihl fick stipendiet som kursetta i programmering 2019.

”Ellen Nihl studerar till civilingenjör i datateknik, en utbildning med hög arbetsbelastning och krävande ämnen. Ellen har fått toppbetyg i alla de kurser som hon har läst, bland annat matematik och programmering och visat att hon har stor förmåga att lära sig samt har hög arbetskapacitet. ”

Alexander Zöllner fick stipendiet som kursetta i tillämpad matematik II 2019.

”Alexander Zöllner studerar till utvecklingsingenjör och har med sin klara tanke och glada sinne visat på stor förmåga att ta till sig svåra teorier. Han har toppresultat i kurser som Tillämpad matematik och Statik och hållfasthetslära. Fokus och snabba tankar personifierar denna student.”

Simon Sjöberg fick stipendiet som kursetta i mekanik 2019.

”Simon Sjöberg studerar till maskiningenjör och har med ett begåvat lugn och ingenjörsmässig klurighet klarat den svåra newtonska mekaniken med stjärnglans. Reflektion och rationell eftertänksamhet personifierar denna student.”

Publicerad

kontakt

Dela