Halmstad University Press
Högskolans förlag Halmstad University Press ger ut publikationer producerade av Högskolans anställda. Fokus ligger på digital utgivning enligt ”Open access”.
Organisatoriskt ligger förlaget under Högskolebiblioteket och ger i samarbete med forsknings- och utbildningsnämnden och kommunikationsavdelningen stöd till Högskolans författare. Målet är att åstadkomma en snabb och synlig publicering av Högskolans forskningsresultat.
Högskolans publikationsserier
Halmstad University Dissertations
Distribution
Förlaget ansvarar för att de utgivna verken blir synliga och sökbara genom:
- registrering i DiVA
- katalogisering i LIBRIS och i bibliotekets katalog
- information på webbplatsen
Avhandlingar från Högskolan i Halmstad
Avhandlingar från Högskolan i Halmstad ges ut i serien Halmstad University Dissertations och fulltextpubliceras i Högskolans publikationsdatabas, DiVA.
Se kommande disputationer och licentiatseminarier i kalendariet
Sök Högskolans avhandlingar i LIBRIS Länk till annan webbplats.
Creative Common-license
Halmstad University Press är ett förlag som strävar att göra sin utgivning så tillgänglig och öppen som möjligt. Som en del i det arbetet så rekommenderar vi att du använder en Creative Common-license (CC-licens) på ditt arbete. Du kan hitta mer information om hur du som forskare går till väga att välja license på ditt verk och vilka olika licenser det finns på Kungliga bibliotekets webbsida.
Förlaget gör inga upphovsrättsliga anspråk på utgivna verk, och upphovsrätten ligger kvar hos upphovspersonen. Vi har heller inga krav på vilken licens du väljer. Men de flesta forskningsfinansiärer rekommenderar (eller kräver) varianten "CC BY". Ett villkor när du beviljas ett bidrag hos tillexempel Vetenskapsrådet ära att följa deras riktlinjer för publicering med öppen tillgång, och det enklaste sättet att publicera forskningsresultatet öppet tillgängligt är att använda en Creative Common-licens.
Umeå univeritet erbjuder en onlinekurs om "CC-licenser i vetenskaplig publicering". Kursen är gratis, nätbaserad och helt öppen. Där kan du lära dig mer om vilka licenser det finns och vilken licens som passar dig och din publikation bäst.