Föreläsning: Så påverkar sociala relationer ungas hälsa

Föreläsning i samarbete med Folkuniversitetet

Trots att unga själva i dag håller med om att de har det ganska bra, uppger många att de samtidigt mår dåligt. Hur är det möjligt? Jo, genom att de befinner sig mitt i en social miljö med olika relationer och nätverk som påverkar dem. Relationerna till kompisar och till familjen kan vara stödjande och skyddande men även negativa och rent av destruktiva. I ett föränderligt samhälle där kraven är höga är våra sociala relationer viktiga för vårt välmående. I den här föreläsningen visar Mikael Ahlborg, doktorand vid Högskolan i Halmstad, hur känsliga ungdomar är i sin sociala miljö, exempelvis sin plats i kompisgänget. Om vi förstår mer om hur ojämlikheter i hälsa bland unga kan förklaras och synliggöras, kan både skola och vård arbeta bättre för att hjälpa ungdomar.

Under kvällen får du även ta del av en dansuppvisning av ungdomar som har satt ihop ett program specifikt för kvällen. Efter föreläsningen deltar ungdomarna i samtal om forskarens ämne.

Föreläsare: Mikael Ahlborg, doktorand inom hälsa och livsstil vid Högskolan i Halmstad.

Praktisk information
Evenemanget äger rum på Kulturhuset Najaden. Gratis för studenter (och för personer under 20 år, och för dem över 65 år). Om du är student, vänligen uppge det i meddelanderutan vid anmälan.