Djur, natur och psykisk hälsa föreläsning med Folkuniversitetet

Vi människor stressar mindre när vi får vara ute i naturen vi återhämtar oss bättre och blir mer kreativa. Unik forskning vid Högskolan i Halmstad visar också hur umgänget med hästar har positiv inverkan på människor med psykisk ohälsa. När Henrika Jormfeldt låter människor vandra med hästar ger det lugn och ro och stallet blir en mötesplats där deltagarna slappnar av. I den här föreläsningen får du veta mer om vilken positiv effekt som djur och natur har på oss människor och hur vi kan träna vår sociala förmåga när vi umgås med djur.

Dessutom får du träffa en häst! Känn själv hur hästens stora varma kropp påverkar din upplevelse av tid och rum. Välkommen att ställa dina frågor till Henrika Jormfeldt, eller bara att vandra en stund med en häst. Psst! för allergiker finns möjlighet att hålla behörigt avstånd.

Föreläsare: Henrika Jormfeldt, professor i omvårdnad vid Högskolan i Halmstad.

Praktisk information
Evenemanget äger rum på Kulturhuset Najaden. Gratis för studenter (och personer under 20 år och för dem över 65 år). Om du är student, vänligen uppge det i meddelande-rutan vid anmälan.