Ny student – starta här!

Välkommen till Högskolan i Halmstad! Innan du kan börja plugga hos oss måste du fullfölja alla tre nedanstående steg. Obs! Det gäller även dig som ska studera på distans.

1: Tacka JA på antagning.se

Har du blivit antagen eller reserv till en utbildning på Högskolan i Halmstad måste du tacka ja för att behålla din plats. Om du inte tackar ja erbjuds platsen till nästa person i kön. Om du har blivit antagen i andra urvalet behöver du inte tacka ja.

Ditt antagningsbesked finns tillgängligt på antagning.se. Logga in med de användar- och inloggningsuppgifter som du angav när du sökte din utbildning.

Logga in på antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studentladok använder du för att administrera dina studier. Det är där du till exempel anmäler dig till tentor, ser dina resultat och ansöker om examen.

Blivande lärarstudenter måste beställa registerutdrag

Som student på våra lärarutbildningar behöver du ett registerutdrag från Polismyndigheten inför din verksamhetsförlagda utbildning (VFU). VFU är ett obligatoriskt inslag i lärarutbildningen och registerutdraget ska du lämna till förskolechef/rektor vid den förskola/skola där du gör din VFU.

Ansökan om registerutdrag gör du hos Polisen. Vanligtvis tar det två veckor att få sitt utdrag, men ibland kan det ta längre tid. Beställ därför detta utdrag så fort som möjligt!

Begäran om utdrag ur belastningsregistretlänk till annan webbplats

För dig som ska flytta hit

Sök bostad i god tid

Du behöver inte vänta på ditt antagningsbesked för att ställa dig i bostadskö. Det är viktigt att du är ute i god tid och om du kontaktar flera olika bostadsförmedlare är chansen större att du får napp hos någon. Bli inte orolig om du inte direkt får den bostad som du helst vill ha, det är oftast lättare att hitta rätt boende när du redan bor i Halmstad.
Studentkårens studentbostäderlänk till annan webbplats
HFABlänk till annan webbplats
Studentlägenheter via Willhemlänk till annan webbplats (Bolmensgatan och Gladan)

Gör en flyttanmälan och ändra din adress

I samband med flytten till Halmstad är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket. Via Skatteverket kan du också folkbokföra dig på din nya hemort.

Flyttanmälanlänk till annan webbplats (Skatteverket)

På adressandring.se beställer du adressändring och eftersändning av posten till din nya bostad.
Adressändringlänk till annan webbplats (adressändring.se)

Sök bostadsbidrag

Bostadsbidrag kan vara ett välkommet tillskott till studentkassan.
Sök bostadsbidraglänk till annan webbplats (Försäkringskassan)

uppdaterad

2020-02-12

Kontakt

Dela

Kontakt