Ny student på KPU

Här hittar du som ska läsa Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) instruktioner och annan viktig information som gäller för just dig. Tänk på att du måste fullfölja alla nedanstående steg för att kunna börja studera.

Så ansluter du till din digitala introduktion

  1. Du kan behöva ladda ner Zoom för att kunna delta. Det gör du enklast genom att klicka på länken till Zooms help center.
    Tänk på att ladda ner Zoom en stund före utsatt tid så att du kan vara med från start. Du kan ladda ner Zoom såväl till telefonen som till datorn, men vi rekommenderar dig att delta via en dator om du kan.
    Zoom help centerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  2. Du kan behöva skriva in namn och valfri mejladress (både privata adresser och HH-adresser går bra) för att kunna delta. Högskolan sparar inte dessa uppgifter.

Skulle du ha tekniska problem och till exempel inte höra något när du kommer in till introduktionen, kan du prova att gå ur mötet och sedan logga in igen. Fungerar inte det, kan du kontakta vår IT-support via mejl. Skriv med ditt telefonnummer i mejlet och att det gäller introduktionen för KPU och skicka mejlet till helpdesk@hh.se, så ringer IT upp dig.

Så ansluter du till ett Zoom-mötelänk till annan webbplats

En glad ung kvinna tittar in i kameran och bläddrar i en bok. Bakom henne sitter två andra yngre personer. Foto.

För dig som ska flytta hit

Sök bostad i god tid

Du behöver inte vänta på ditt antagningsbesked för att ställa dig i bostadskö. Det är viktigt att du är ute i god tid och om du kontaktar flera olika bostadsförmedlare är chansen större att du får napp hos någon. Bli inte orolig om du inte direkt får den bostad som du helst vill ha, det är oftast lättare att hitta rätt boende när du redan bor i Halmstad.
Studentkårens studentbostäderlänk till annan webbplats
HFABlänk till annan webbplats
Studentlägenheter via Willhemlänk till annan webbplats (Bolmensgatan och Gladan)

Gör en flyttanmälan och ändra din adress

I samband med flytten till Halmstad är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket. Via Skatteverket kan du också folkbokföra dig på din nya hemort.

Flyttanmälanlänk till annan webbplats (Skatteverket)

På adressandring.se beställer du adressändring och eftersändning av posten till din nya bostad.
Adressändringlänk till annan webbplats (adressändring.se)

Sök bostadsbidrag

Bostadsbidrag kan vara ett välkommet tillskott till studentkassan.
Sök bostadsbidrag hos Försäkringskassanlänk till annan webbplats

uppdaterad

2021-05-07

Kontakt

Dela

Kontakt