Ny student på program eller tekniskt basår

Här hittar du som ska läsa ett program på grundnivå eller tekniskt basår instruktioner och annan viktig information som gäller för just dig. Tänk på att du måste fullfölja alla nedanstående steg för att kunna börja plugga.

Blivande lärarstudenter måste beställa registerutdrag

Som student på våra lärarutbildningar behöver du ett registerutdrag från Polismyndigheten inför din verksamhetsförlagda utbildning (VFU). VFU är ett obligatoriskt inslag i lärarutbildningen och registerutdraget ska du lämna till rektor vid den förskola/skola där du gör din VFU.

Ansökan om registerutdrag gör du hos Polisen. Vanligtvis tar det två veckor att få sitt utdrag, men ibland kan det ta längre tid. Beställ därför detta utdrag så fort som möjligt!

Begäran om utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats.

Så ansluter du till Ny på Högskolan

  1. Du kan behöva ladda ner Zoom för att kunna delta. Det gör du enklast genom att klicka på länken till Ny på Högskolan nedan (kommer senare) eller i Zooms help center.
    Tänk på att ladda ner Zoom en stund före utsatt tid så att du kan vara med från start. Du kan ladda ner Zoom såväl till telefonen som till datorn, men vi rekommenderar dig att delta via en dator om du kan.
    Zoom help center Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Du kan behöva skriva in namn och valfri mejladress (både privata adresser och HH-adresser går bra) för att kunna delta. Högskolan sparar inte dessa uppgifter.
  3. Klicka på ”Join webinar” för att starta.

Skulle du ha tekniska problem och t ex inte höra något när du kommer in till introduktionen, kan du prova att gå ur mötet och sedan logga in igen. Fungerar inte det, kan du kontakta vår IT-support via mejl. Skriv med ditt telefonnummer i mejlet och att det gäller Ny på Högskolan och skicka mejlet till helpdesk@hh.se, så ringer IT upp dig.

Så ansluter du till ett Zoom-möte Länk till annan webbplats.

En glad ung kvinna tittar in i kameran och bläddrar i en bok. Bakom henne sitter två andra yngre personer. Foto.

För dig som ska flytta hit

Sök bostad i god tid

Du behöver inte vänta på ditt antagningsbesked för att ställa dig i bostadskö. Det är viktigt att du är ute i god tid och om du kontaktar flera olika bostadsförmedlare är chansen större att du får napp hos någon. Bli inte orolig om du inte direkt får den bostad som du helst vill ha, det är oftast lättare att hitta rätt boende när du redan bor i Halmstad.
Studentkårens studentbostäder Länk till annan webbplats.
HFAB Länk till annan webbplats.
Studentlägenheter via Willhem Länk till annan webbplats. (Bolmensgatan och Gladan)

Gör en flyttanmälan och ändra din adress

I samband med flytten till Halmstad är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket. Via Skatteverket kan du också folkbokföra dig på din nya hemort.

Flyttanmälan Länk till annan webbplats. (Skatteverket)

På adressandring.se beställer du adressändring och eftersändning av posten till din nya bostad.
Adressändring Länk till annan webbplats. (adressändring.se)

Sök bostadsbidrag

Bostadsbidrag kan vara ett välkommet tillskott till studentkassan.
Sök bostadsbidrag hos Försäkringskassan Länk till annan webbplats.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt