Ny student på fristående kurs
Här hittar du som ska läsa en fristående kurs på Högskolan instruktioner och annan viktig information som gäller för just dig. Tänk på att du måste fullfölja alla nedanstående steg för att kunna börja plugga.
16–23 juli: Tacka ja på antagning.se
- Har du blivit antagen eller reserv till en utbildning på Högskolan i Halmstad måste du tacka ja för att behålla din plats. Du måste tacka ja på antagning.se senast den 23 juli. Om du inte tackar ja erbjuds platsen till nästa person i kön.
- Om du har blivit antagen senare (efter den 23 juli) behöver du inte tacka ja.
Ditt antagningsbesked finns tillgängligt på antagning.se från fredagen den 16 juli. Logga in med de användar- och inloggningsuppgifter som du angav när du sökte din utbildning.
Veckan före kursstart: Skapa studentkonto och registrera dig
Du behöver ett studentkonto och inloggningsuppgifter för att få tillgång till alla digitala verktyg och ditt kursmaterial. Observera att detta endast kan genomföras veckan före kursstart, då hittar du instruktioner om hur du gör här.
Kursmaterial för undervisning
När du har registrerat dig på din kurs/dina kurser har du tillgång till vår lärplattform Blackboard. Där hittar du ditt kursmaterial och det är i lärplattformen som du kommer att bedriva större delen av dina studier. Tänk på att du måste vänta ett par timmar efter att du har registrerat dig tills det att du kan logga in i Blackboard första gången.
Kursplan med litteraturlista
Din kursplan med litteraturlista finns på ”Min sida”, din personsida här på studentwebben. Du kommer till ”Min sida” via länken nedan eller via menyn längst upp till höger (till exempel på den här sidan). Logga in med ditt studentkontos inloggningsuppgifter.
Om du vill se din kursplan med litteraturlista innan du har registrerat dig kan du söka fram den själv via länken nedan.
Passerkort för campusstudenter
Om du behöver ett passerkort kan du skaffa det först efter att du har registrerat dig på de kurser som du ska läsa. Du kan behöva ett passerkort om du behöver vara fysiskt på plats på campus i Halmstad, om du behöver låna böcker på högskolebiblioteket eller om du behöver komma in på biblioteket när personal inte finns på plats, under vårt så kallade ”Meröppet”.
Kursstart
När just din kurs börjar ser du i ditt schema. Introduktionen sker vid första kurstillfället.

Om coronapandemin
Den pågående pandemin påverkar Högskolans verksamhet. Begränsningarna från regeringen och Folkhälsomyndigheten uppdateras regelbundet, vilket kan leda till förändringar i din studiesituation. Vi har samlat all information om hur coronaviruset påverkar dig som student på en sida, som vi uppdaterar så snart ny information finns tillgänglig.
Så påverkar coronapandemin dig som student
Var noga med att hålla dig uppdaterad och ta eget ansvar för att minska smittspridningen.
- Håll avstånd till andra
- Stanna hemma om du är sjuk
- Tvätta händerna
Nyttiga länkar och verktyg
Kursplan och litteraturlista (kursens upplägg)
Passerkort (används även som lånekort på biblioteket)
Studentkalendern (aktiviteter för studenter)
Studentens Halmstad (Halmstads kommun)
Studentnytt (studentnyheter)
Studieverkstaden (studiestöd)
Digitala verktyg (finns även i sidhuvudet)
Blackboard (kursmaterial och schema)
Helpdesk (felanmälan och support)
Studentladok (studieadministration)
Studentmejl (Office 365)
För dig som ska flytta hit
Sök bostad i god tid
Du behöver inte vänta på ditt antagningsbesked för att ställa dig i bostadskö. Det är viktigt att du är ute i god tid och om du kontaktar flera olika bostadsförmedlare är chansen större att du får napp hos någon. Bli inte orolig om du inte direkt får den bostad som du helst vill ha, det är oftast lättare att hitta rätt boende när du redan bor i Halmstad.
Studentkårens studentbostäder
HFAB
Studentlägenheter via Willhem (Bolmensgatan och Gladan)
Gör en flyttanmälan och ändra din adress
I samband med flytten till Halmstad är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket. Via Skatteverket kan du också folkbokföra dig på din nya hemort.
Flyttanmälan (Skatteverket)
På adressandring.se beställer du adressändring och eftersändning av posten till din nya bostad.
Adressändring (adressändring.se)
Sök bostadsbidrag
Bostadsbidrag kan vara ett välkommet tillskott till studentkassan.
Sök bostadsbidrag hos Försäkringskassan