Sök

Ny studenthubb – en mötesplats för studenter i centrum

En plats i centrum med studieplatser, utrymmen att umgås och möjlighet att vara med på roliga aktiviteter. Det har nu blivit verklighet när en studenthubb har öppnat sina dörrar på Brogatan 20. Hubben har till att börja med öppet under en testperiod i vår fram till den 31 maj.

I fredags invigdes studenthubben i Halmstads centrum. Det är en 350 kvadratmeter stor mötesplats för studenter där du bland annat kan studera, umgås med vänner, spela spel eller gå på workshoppar eller föreläsningar och andra aktiviteter. Studenthubben drivs av Halmstad Studentkår.

– Vi kallar det för ett vardagsrum för studenter i centrum. Man kan sitta här och plugga framför allt, men det är också en möjlighet till en mötesplats med externa företag. Vi har också meddelat alla programföreningar att de är hjärtligt välkomna att nyttja lokalen om de till exempel ska ha en extern föreläsning, säger studentkårens ordförande Linnea Håkansson.

En ung kvinna med ljust hår och glasögon står utanför en byggnad med en entré och en dörr bakom sig.

Ordförande Linnea Håkansson på plats vid studenthubben under fredagens invigning.

Idén till en studenthubb kom efter önskemål om en plats i centrum för studenter.

– Vi har hört från studenter att de vill komma in i centrum liter mer och att man inte riktigt känner sig som en del av city. Det tycker jag nog är det viktigaste att man får känna att man har ett vardagsrum här och känner sig omfamnad av staden. Vi kortar den länken lite, mellan Högskolan och centrum, säger Linnea Håkansson.

En fasad med skyltfönster. Fönsterrutan har ett plasttryck med texten Studenthuben.

På den nya studenthubben, studenternas vardagsrum, finns möjlighet att plugga eller bara umgås.

Studenthubben har gått från idé till verklighet på kort tid och när hubben nu har öppnat sina dörrar är Linnea Håkansson och studentkåren nöjda med resultatet.

– Det känns roligt. Jag är stolt och imponerad över att det har gått så fort och bra som det har gjort, konstaterar Linnea Håkansson.

Studenthubben kommer till att börja med att ha öppet under en testperiod i vår, mellan den 15 mars och den 31 maj, för att sedan utvärderas inför framtiden.

Mer om studenthubben

Studenthubben ligger på Brogatan 20 i Halmstad och har öppet tisdag till fredag under våren mellan klockan 10 och 18. Personal finns på plats varje dag.

Studenthubben har tagits fram inom Halmstad Hjärta Student, i samarbete med Berlings Fastigheter och Halmstad City. I samarbetet Halmstad Hjärta Student jobbar Halmstad Studentkår, Högskolan i Halmstad och Halmstads kommun tillsammans för att skapa en bra studietid för Högskolans studenter.

Publicerad

kontakt

Dela

Kontakt