Sök

Ny portal för studenters hälsa – Studenthälsa.se

Den 15 januari lanserades studenthälsa.se där du som student hittar information på temat hälsa. Det är en ny nationell webbportal för landets alla högskole- och universitetsstudenter.

Det är ett lyft för alla studenter att det nu finns en sådan här sida med tips och råd.

Elisabeth Ylander, studenthälsan

Elisabeth Ylander, sjuksköterska på Studenthälsan på Högskolan i Halmstad, förklarar att den nya webbplatsen ska fungera som ett komplement till högskolornas och universitetens studenthälsomottagningar.

– Vi på Studenthälsan finns alltid här om du har frågor eller funderingar eller behöver någon att prata med. Nu finns även studenthälsa.se. Det är ett lyft för alla studenter att det nu finns en sådan här sida med tips och råd för att göra studietiden så bra som möjligt, säger Elisabeth Ylander.

På studenthälsa.se finns inspelade föreläsningar, riktiga berättelser från studenter och övningar som kan hjälpa dig till ett hållbart studentliv, samt en kalender med olika evenemang som du kan delta i. Här finns också fakta, tips och råd och guider till självhjälp.

– Ta gärna en titt på den nya webbportalen och ta del av innehållet. Att vara student handlar om så mycket mer än bara studier! Konstaterar Sanna Svensson och Matilda Sturesson, från Studenthälsan.

Fem personer, några med cyklar, går på en liten gata och pratar med varandra. Foto.

Studenthälsa.se är till för landets alla högskole- och universitetsstudenter.

Mer om webbportalen

Studenthälsa.se har tagits fram av Universitets- och högskolerådet (UHR), Stockholms universitet och Linköpings universitet på uppdrag av regeringen som en gemensam satsning på studenters hälsa.

Publicerad

kontakt

Dela

Kontakt