Studenthälsan
Studenthälsan är till för alla studenter på Högskolan i Halmstad. Vi finns till för dig under hela din studietid. Kontakta oss om du har funderingar kring din hälsa. Vi kan också vägleda dig vidare till övrig hälso- och sjukvård vid behov. Du kan också besöka studenthälsa.se för tips och råd.
Prata med oss om din hälsa
Vid ett samtal med oss får du prata om hur du mår och vi lyssnar, tillsammans går vi igenom ditt behov av stöd och sorterar tankar och känslor. Vi hjälper dig att se möjligheter till förändring.
- Samtalen sker via möten på mottagningen, videosamtal online, walk & talk eller telefon.
- Ett samtal hos oss är kostnadsfritt och varar ungefär en timme.
- Hur många samtal man behöver varierar från person till person, ibland räcker det med några få samtal, ibland behöver man lite fler.
- Vid bokade samtal och rådgivning skriver vi journal.
- Vi har tystnadsplikt.
- Tänk på att du ska kunna visa legitimation vid ditt besök.
Boka tid för samtal
Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar Studenthälsan dig via telefon för att boka tid. Vi hör av oss inom kort.
Avbokning av samtal
Om du behöver avboka ditt samtal var vänlig kontakta oss via mejl. Du når oss på studenthalsan@hh.se
Studenthälsa.se – en portal för studenthälsa
Studenthälsa.se är ett ytterligare stöd för dig som student, utöver den hjälp och det stöd som du kan få via Högskolans studenthälsa.
Studenthälsa.se är en nationell webbplats för alla studenter på svenska universitet och högskolor. Här får du tips och råd, och har möjlighet att ta del av olika typer av material, på temat hälsa. På studenthälsa.se finns allt från föreläsningar, guider till självhjälp och berättelser från studenter till övningar som hjälper dig till ett bättre mående.
Stöd i grupparbete
Har ni konflikter i ert grupparbete? Då kan du eller hela gruppen få stöd och råd via tips på studentwebben
Testa din livsstil
Om du känner att du har behov av att testa dina levnadsvanor, gällande till exempel alkohol, mat, tobak, stress och sömn kan du göra det anonymt. Efter testet får du en personlig hälsoprofil baserat på dina svar samt tips och råd om eventuella åtgärder.
Andrum för stillhet, meditation och bön
På campus i Halmstad finns ett mysigt rum för lugn, stillhet, tystnad, meditation och bön som du kan använda om du vill.
Sjukfrånvaro och sjukanmälan
Om du blir sjuk är det viktigt att du tar reda på vad du behöver göra för att till exempel få sjukpenning eller behålla ditt studiemedel. Det är också bra om du meddelar frånvaro till Högskolan. Gå in på länken nedan och läs vad du behöver göra så att du inte missar viktig information.
Må bra i livet som student
Vill du ha tips för att må bra och trivas i livet som student har Studenthälsan samlat information och tips för en bra vardag, med allt från hur du kan lära känna Halmstad till hur du kan lugna nerverna inför en presentation.
Må bra i livet som student
Övrig hälso- och sjukvård
Studenthälsan arbetar framför allt med det som har med din studiesituation att göra och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.
Om du har eller får medicinska eller fysiska besvär ska du istället vända dig till den allmänna sjukvården. Är du osäker på vart du ska vända dig kan vi på Studenthälsan hjälpa till.
Informationen nedan är bra att känna till:
- Vid akuta ärenden ring 112.
- Behöver du kontakt med en läkare, distriktssköterska, fysioterapeut eller annat stöd vänder du dig till någon av vårdgivarna i samhället.
- Kontakta i första hand vårdcentralen för råd och stöd vid skada, sjukdom eller frågor om medicinering. Du kan också ringa Vårdguiden 1177 eller söka information på 1177.se Länk till annan webbplats.
- Information om bland annat vårdval och sjukvårdsrådgivning hittar du på 1177.se Länk till annan webbplats.
- När du söker medicinsk hjälp via sjukvården bör du se till att vara skriven där du bor. Läs mer om att anmäla flytt som student på Skatteverket.se Länk till annan webbplats.
Kontakta oss gärna
Kontakta oss om du har funderingar kring din hälsa. Vi kan också vägleda dig vidare till övrig hälso- och sjukvård vid behov.