Föreningsliv och engagemang

Ett utmärkt sätt att få ut så mycket som möjligt av tiden på högskolan, nya vänner och nya erfarenheter som gör skillnad på vägen mot drömjobbet, är att engagera sig i en förening, studentkåren eller ett projekt. Här har vi samlat allt kul du kan engagera dig i! Hittar du inte något som passar kan du alltid starta en egen förening.

Studentkåren

Studentkåren arbetar för att alla studenter – både medlemmar och icke-medlemmar – ska få en så bra studietid som möjligt, både på Högskolan och utanför plugget.

Öppettider och kontakt

Studentkårens expedition (i glasgången)
Måndag–onsdag kl. 9.30–15.30
Torsdag kl. 12.30–15.30

E-post: info@karen.hh.se
Telefon: 0707-44 71 15

Studentkårens reception där två studenter får hjälp. Bilden är tagen genom en glasvägg så att kårens logotyp syns på glaset.

Studentkårens organ

Genom studentkårens olika organ kan du tillsammans med andra studenter jobba för att skapa en meningsfull vardag för dig själv och dina studiekamrater.

 • Hjärter6
  • Driver studentkårens pubverksamhet och ordnar after works, gasquer och andra festliga evenemang.
 • Karriär
  • Karriär arbetar för att studenter ska få bra erfarenheter och kontakter med näringslivet redan under studierna. Detta gör vi genom att anordna workshoppar, företagsbesök, mingel och inspirationsföreläsningar.
 • Nollningen
  • Halmstad Studentkår anordnar varje år en nollning för Högskolans nya studenter. Överstaben är det kårorgan som arbetar tillsammans med studentkåren och Studentsupport för att välkomna nya studenter in till studentlivet, studentkåren och Högskolan i Halmstad.
 • Thorax
  • Thorax främjar overallskulturen, bland annat genom att anordna olika evenemang för studenter.
 • UFO
  • UFO står för University Friendship Organization och UFO:s syfte är att hjälpa studenter få nya vänner, umgås, och uppleva vad Halmstad och Sverige har att erbjuda.

Halmstad studentkårlänk till annan webbplats

Programföreningar

På Högskolan har vi många programföreningar. Alla programföreningar jobbar med att stärka gemenskapen inom programmet, ordna aktiviteter och fester för att förgylla studietiden. Flera programföreningar jobbar också aktivit med att knyta kontakter med arbetsgivare och ge studenter stöd i studierna. Hitta din programförening i listan nedan!

”Ta vara på tiden på Högskolan och gör något mer av den. Utgå från det du själv brinner för och försök hitta andra som gillar samma sak. Om du inte vet vad du vill göra men ändå vill träffa andra studenter är programföreningarna jättebra.”

Simone Rishede, Utvecklingsingenjörsprogrammet

Studentföreningar

På Högskolan har vi, förutom alla programföreningar, många andra studentföreningar, bland annat en egen kör, en förening som bygger en bil som använder solenergi och en idrottsförening för att nämna några. Här finns alltså möjlighet att få ytterligare kontaktytor till blivande arbetsgivare och roliga aktiviteter under tiden.

uppdaterad

2019-02-20

Kontakt

Dela