Avslutningshögtid

Varje år genomför Högskolan en gemensam avslutningshögtid i samband med läsårets slut. För studenter som slutar under vintern genomförs även programvisa vinteravslutningar. Information om aktuella avslutningar publiceras löpande på denna sida under läsåret.

Vinteravslutning

I januari varje år arrangerar Högskolan en vinteravslutning för de studenter som tar examen under vintern. Inför varje vinteravslutning hittar du aktuell information på denna sida.

Du som tar examen under vintern 2021 är varmt välkommen till vinteravslutningen den 14 januari 2022. Alla program som tar examen under vintern har som tradition att fira detta under festliga former på campus i Halmstad och vi hoppas att du också tycker att det skulle vara roligt att träffa din klass och programansvarig innan du tar examen från Högskolan. 

Mer information om tid och plats för avslutningen kommer i december. Om du vill veta mer om vad ni ska göra under just din avslutning kan du prata med din programansvarig.

Du måste anmäla dig i förväg

Om du vill delta på vinteravslutningen måste du anmäla dig och dina eventuella gäster i förväg. Anmälan stänger den 4 januari 2022. I dagsläget är gäster välkomna till vinteravslutningen men om smittläget skulle förvärras i januari kan vi behöva begränsa antalet personer på avslutningen. 

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag är den 4 januari klockan 23.59.
Observera att din bekräftelse skickas till den här mejladressen.

Antal gäster jag vill bjuda: * (obligatorisk)
Du kan anmäla önskemål i rutan längre ned om du vill ha fler gäster. Om detta är möjligt får du besked efter att anmälningstiden har passerat, då vet vi hur smittläget ser ut och hur många som har anmält sig.
Antal gäster jag vill bjuda:Skulle du vilja ta med fler än två gäster? * (obligatorisk)
Skulle du vilja ta med fler än två gäster?
Missa inte avslutningshögtiden i juni

Glöm inte att du också är välkommen till den gemensamma avslutningshögtiden den 3 juni 2022. Högskolan hoppas så klart att du vill delta på båda!

En grupp finklädda och glada studenter som skrattar, jublar och sträcker armarna i luften. Foto.

Ett gäng glada förskollärare firade sin examen på vinteravslutningen den 17 januari 2020.

Avslutningshögtid 2022

Visst vill du, precis som Högskolan, fira och uppmärksamma din examen? Fredagen den 3 juni 2022 är du som avslutar dina programstudier vid Högskolan i Halmstad under läsåret 2021/2022 varmt välkommen till vår gemensamma avslutningshögtid.

Vi hoppas att du ser den 3 juni som ett festligt tillfälle att fira din examen med familj, vänner och Högskolan. För första gången på två år (avslutningarna år 2020 och 2021 var digitala och den senare sändes här på studentwebben) planerar vi nu återigen för en fysisk avslutningshögtid! Den här gången arrangeras avslutningen utomhus på campus i Halmstad och vi hoppas på en händelserik avslutningsvecka. Boka gärna in festligheterna den 3 juni i kalendern redan nu! Mer information kommer framöver.

I videon kan du se en sammanfattning av den gemensamma, digitala avslutningshögtiden 2021.

Årets student

Varje år, under avslutningshögtiden, delar Högskolan ut utmärkelsen Årets student till studenter vid varje akademi. Alla med en relation till Högskolan kan nominera kandidater till utmärkelsen. Sista dag att nominera till Årets student 2022 är den 14 april 2022.

Årets student 2021

Fyra personer står på rad på en scen där den fjärde personen längst till höger tar emot blommor från en person som står med ryggen mot kameran. Foto.

Årets student 2021. Sara Karlsson, Ämneslärarutbildning (gymnasieskolan), Alexandra Roberg, Sjuksköterskeprogrammet, Aida Ekberg, Civilekonomprogrammet, och Ema Krcic, Civilingenjör i datateknik.

Årets student 2020

Fyra leende personer står bredvid varandra, alla håller var sitt diplom och blommor.

Årets student 2020. Vandan Revanur från Masterprogrammet i inbyggda och intelligenta system, Lovisa Lindqvist från Samhällsanalys och kommunikation – inriktning statsvetenskap, Anna Fransson från Utvecklingsingenjörsprogrammet och Markus Enoksson från programmet Psykologi – inriktning idrott och motion.

Årets student 2019

Fyra leende personer går efter varandra i strålkastarljuset, alla håller var sitt diplom och blommor. Till vänster om dem syns en fana med svenska flaggan. Foto.

Årets student 2019. Maja Waldau, Samhällsanalys och kommunikation, Emma Flodin, Samhällsförändring och social hållbarhet, Jennie Vestberg, Internationella marknadsföringsprogrammet, och Lucas Ebers, Elektroingenjör.

Årets student 2018

Sex finklädda personer personer står bredvid varandra, alla utom en håller var sitt diplom och blommor. Foto.

Årets student 2018. Johan Elwing, Maskiningenjör och Biomekanikingenjör, Amanda Stenholm, Psykologi – inriktning idrott och motion, Alexander Galozy, Masterprogram i inbyggda och intelligenta system, Kajsa Carlsson, Ämneslärarutbildningen (åk 7–9), och Anna Lidén, Affärssystemprogrammet.

Årets alumn

Varje år, under avslutningshögtiden, delar Högskolan ut utmärkelsen Årets alumn till tidigare studenter. Sista dag att nominera till Årets alumn 2022 är den 14 april 2022.

Årets alumn 2021

Två personer syns från sidan där de står mittemot varandra framför en stor, färgglad skärm. Personen till vänster håller i en bukett blommor och personen till höger säger något. Foto.

Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland och tidigare student på Utvecklingsingenjörsprogrammet.

Läs mer: Årets alumn: ”Värdet av att studera på en mindre högskola är stort”

Årets alumn 2020

Två kvinnor står i rampljuset varav den till höger mottar blommor och ett diplom. Foto.

Rebecka Larsson, handledare inom Individsamverkansteamet Halmstad/Hylte och tidigare student på Hälsopedagogiskt program.

Läs mer: Årets alumn med hjärta för arbetslösa i rehabilitering

Årets alumn 2019

Två kvinnor står i rampljuset varav den till höger mottar blommor och ett diplom. Foto.

Åsa Ekman, barnrättskonsult och tidigare student på programmet Sociologi och socialt utvecklingsarbete.

Läs mer: Engagerad barnrättskonsult Årets alumn vid Högskolan

Årets alumn 2018

Två män står i rampljuset varav den till höger visar upp blommor och ett diplom. Mannen till höger har blommig skjorta och armprotes. Foto.

Christoffer Lindhe, entreprenör och tidigare student på Utvecklingsingenjörsprogrammet.

Läs mer: Värdig mottagare av Högskolans nya utmärkelse: Årets alumn

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt