Avslutningshögtid

Varje år genomför Högskolan en gemensam avslutningshögtid i samband med läsårets slut. För studenter som slutar under vintern genomförs även programvisa vinteravslutningar. Information om aktuella avslutningar publiceras löpande på denna sida under läsåret.

Vinteravslutning

Här kan du som avslutar dina programstudier på vintern, under läsåret 2019/2020, anmäla dig till vinteravslutningen som ordnas i samband med att du tar examen.

Sista anmälningsdag är den 8 januari klockan 23.59.
Observera att din bekräftelse skickas till den här mejladressen.

Antal gäster jag vill bjuda: * (obligatorisk)
Antal gäster jag vill bjuda:Barn räknas som gäster om de behöver egen sittplats. Du kan anmäla önskemål i rutan nedan om du vill ha fler gäster. Om detta är möjligt får du besked efter att anmälningstiden har passerat och vi vet hur många som kommer.
Antal barn utan sittplats (dvs antal barn som kan sitta i anhörigs knä) * (obligatorisk)
Antal barn utan sittplats (dvs antal barn som kan sitta i anhörigs knä)Skulle du vilja ta med fler än två gäster? * (obligatorisk)
Skulle du vilja ta med fler än två gäster?
Vinteravslutning för sjuksköterskestudenter (9.30–12.30)

9.30–10.30: Mingel med kaffe för sjuksköterskestudenter och gäster i Visionen, hus J

10.30–12.30: Vinteravslutning i Baertlingsalen, hus J

Vinteravslutning för lärarstudenter (12.30–15.30)

12.30–13.30: Mingel med bubbel för alla lärarstudenter och gäster i Visionen, hus J

13.30–14.00: Alla lärarstudenter börjar med en gemensam avslutning i Baertlingsalen, hus J

14.10–15.30: Förskollärarutbildningen har sin programvisa avslutning i Baertlingsalen, hus J

14.10–15.30: Ämneslärarutbildning och Kompletterande pedagogisk utbildning har sin programvisa avslutning i Halda.

Avslutningshögtid 2020

Visst vill du, precis som Högskolan, fira och uppmärksamma din examen? Fredagen den 5 juni är du som avslutar dina programstudier vid Högskolan i Halmstad under läsåret 2019/2020 varmt välkommen till gemensam avslutningshögtid på Halmstad arena.

Programsamling

Många program har som tradition att träffas under mer personliga former för att säga hej då till varandra och fira innan de återsamlas på den gemensamma avslutningshögtiden. Tidigare år har studenter och programansvariga till exempel valt att äta frukost, lunch eller middag tillsammans under avslutningsveckan alternativt träffas under mer traditionella avslutningsformer i någon av Högskolans lokaler.

Under programsamlingen kan ni till exempel hålla personliga tal, dela ut interna stipendier eller något annat som ni vill lyfta fram innan ni skiljs åt. Det är du, ditt program och er programansvarig som bestämmer vad ni vill göra på programsamlingen.

Kontakta din programansvarig om du har frågor om programsamlingen.

Avslutningssjal

Studenter som deltar på avslutningshögtiden får låna varsin färgkodad sjal. Sjalens färg utgår från studentoverallen som till exempel används under nollningen.

Avslutningshögtidens A–Ö

A

 • Allergi: I anmälan till avslutningen kan du ange om du eller någon av dina gäster har en luftburen allergi eller något annat som vi behöver känna till.
 • Anmälan: Du måste anmäla dig och dina gäster innan anmälningsperioden stänger för att kunna delta på en avslutning. Antalet sittplatser planeras utifrån hur många studenter och gäster som har anmält sig. Vi kan därför inte garantera att du får delta om du kommer oanmäld.
 • Avanmälan: Meddela gärna Högskolan om du eller någon av dina gäster inte kan komma.
 • Avslutningshögtid: Avslutningshögtiden är Högskolans tack till dig för din studietid vid Högskolan i Halmstad.
 • Avslutningssjal: Studenter som deltar på avslutningshögtiden får låna varsin färgkodad sjal. Sjalens färg utgår från studentoverallen som till exempel används under nollningen.
 • Avslutningsvecka: Terminens sista vecka då mycket roligt händer på campus, bland annat examensmässor och avslutningshögtiden.

B

 • Barn som gäster: Barn är välkomna, men tänk på att de räknas som en gäst om de behöver egen sittplats. Det är bra om en i sällskapet är beredd att gå ut om barnet behöver röra på sig. Vänligen lämna eventuella barnvagnar utanför hallen. 

E

 • Egen examen: Du som har studerat i snabbare takt eller har gått enskilda kurser motsvarande ett program finns inte listad på samma sätt som programstudenter och får kanske därför inte en inbjudan via mejl, men du är givetvis välkommen att anmäla dig ändå. Välj Övrig utbildning i listan när du anmäler dig.
 • Examensbevis: Du får inte ditt examensbevis under avslutningsdagen utan behöver själv ansöka om examensbeviset i Studentladok när du är klar med dina studier.

F

 • Fotografering: Det är tillåtet att ta bilder under högtiden från den plats du sitter på i lokalen. Använd gärna hashtaggen #avslutninghh.
 • Förtäring av alkohol: Det är inte tillåtet att ta med alkohol till vinteravslutningen eller avslutningshögtiden.

G

 • Gäster: Av utrymmesskäl är antalet gäster per student begränsat till två personer i första skedet men i anmälan kan du lämna önskemål om att ta med fler gäster. Om detta är möjligt får du besked efter att anmälningstiden har passerat och vi vet det totala antalet deltagare.

H

 • Hashtag: Använd gärna vår hashtag #avslutninghh när du delar bilder från avslutningsveckan i sociala medier.

I

 • Inbjudan: Inbjudan skickas via mejl till dig som avslutar sina programstudier vid Högskolan i Halmstad under det läsår som avslutningshögtiden gäller. Du behöver inte vara helt klar med studierna för att delta, du är varmt välkommen även om du har kompletteringar kvar. 
 • Intågande: Avslutningshögtiden inleds med att du tillsammans med ditt program tågar in över scenen (till musik). Passa gärna på att stanna upp och njut av stunden i rampljuset i några sekunder innan du tar plats med övriga studenter framför scenen. Dina gäster sitter redan på läktarna.

K

 • Klädkod: Valfri klädsel för alla deltagare. Du som är student får möjlighet att låna en avslutningssjal som högtidsaccessoar.

M

 • Mat och dryck: Halmstad arenas kafé och bar är öppna i anslutning till högtiden.

P

 • Parkering: Gratis parkeringplatser finns utanför Halmstad arena.
 • Programsamling: Många program har som tradition att träffas under mer personliga former för att säga hej då till varandra och fira innan de återsamlas på den gemensamma avslutningshögtiden.

S

 • Sen ankomst: Blir du försenad till högtiden är du välkommen att sätta dig på läktaren tillsammans med övriga gäster. I och med att högtiden inleds med en gemensam entré för alla studenter är det viktigt att alla är på plats i tid. Vi kan inte erbjuda studenter möjligheten att sitta tillsammans med övriga programstudenter vid en eventuell försening.
 • Sittplatser: Under avslutningshögtiden på Halmstad arena sitter du och övriga studenter som tar examen tillsammans programvis. Gäster och Högskolans personal hänvisas till sittplatser i övriga lokalen.
 • Sjukvård: Under avslutningshögtiden på Halmstad arena finns sjukvårdare på plats.
 • Språk: Avslutningshögtiden hålls huvudsakligen på svenska men översätts till engelska för att Högskolans studenter och deras gäster ska förstå och vara delaktiga.
 • Särskilda behov: Meddela gärna i anmälan eller via event@hh.se om särskilda behov förekommer i sällskapet.

V

 • Vinteravslutning: Vinteravslutning kallar vi den avslutning som är för dig som avslutar dina programstudier under vintern. Det är en programvis vinteravslutning som ordnas i januari, i samband med att du tar examen. Du som tar examen under vintern bjuds också in till den gemensamma avslutningshögtiden i slutet av vårterminen.

Årets student

Varje år, under avslutningshögtiden, delar Högskolan ut utmärkelsen Årets student till studenter vid varje akademi. Alla med en relation till Högskolan kan nominera kandidater till utmärkelsen.

Genom att dela ut utmärkelsen Årets student vill Högskolan uppmärksamma och lyfta fram befintliga studenter som på olika sätt har utmärkt sig under sin studietid samt är en positiv förebild för såväl Högskolan och dess studenter som för omgivande samhälle.

Fem festklädda personer står på en scen, varav en person delar ut blommor och diplom till övriga fyra. Högskolan i Halmstads fana och svenska flaggan syns i bakgrunden. Foto.

Under avslutningshögtiden 2019 belönades Maja Waldau från programmet Samhällsanalys och kommunikation, Emma Flodin från programmet Samhällsförändring och social hållbarhet, Jennie Westberg från Internationella marknadsföringsprogrammet och Lucas Ebers från programmet Elektroingenjör, med utmärkelsen Årets student.

Årets alumn

Varje år, under avslutningshögtiden, delar Högskolan ut utmärkelsen Årets alumn till tidigare studenter. Här ser du tidigare års mottagare och när du kan nominera en kandidat till 2020 års utmärkelse.

Årets alumn 2019

Två kvinnor står i rampljuset varav den till höger mottar blommor och ett diplom. Foto.

Åsa Ekman, barnrättskonsult och tidigare student på programmet Sociologi och socialt utvecklingsarbete.

Läs mer: Engagerad barnrättskonsult Årets alumn vid Högskolan

Årets alumn 2018

Två män står i rampljuset varav den till höger visar upp blommor och ett diplom. Mannen till höger har blommig skjorta och armprotes. Foto.

Christoffer Lindhe, entreprenör och tidigare student på Utvecklingsingenjörsprogrammet.

Läs mer: Värdig mottagare av Högskolans nya utmärkelse: Årets alumn

FAQ om avslutningen

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor om avslutningshögtiden.

 • Varför firar vi avslutningshögtid?
  • Avslutningshögtiden är Högskolans tack till dig för din studietid vid Högskolan i Halmstad.
 • Måste jag anmäla mig i förväg?
  • Vi måste ha ett sista anmälningsdatum för att få veta hur många studenter som ska delta så att det finns sittplatser för både studenter och deras gäster.
 • Får jag komma om jag inte är anmäld?
  • Antalet sittplatser under högtiden bestäms utifrån hur många studenter och gäster som har anmält sig. Vi kan inte garantera att du får delta om du kommer oanmäld. Därför måste vi ha din anmälan i tid.
 • Varför har jag inte fått någon inbjudan?
  • Inbjudan skickas via mejl till de studenter som avslutar sina programstudier vid Högskolan i Halmstad under läsåret 2019/2020. Du som läser i snabbare takt eller har gått enskilda kurser motsvarande ett program finns inte listad på samma sätt som programstudenter, men du är givetvis välkommen att anmäla dig.
 • Varför är det viktigt att komma i tid?
  • Alla studenter får en bestämd placering i lokalen och gör gemensam entré, därför är det viktigt att alla är på plats i tid. De studenter som inte är på plats när högtiden börjar kan inte garanteras plats tillsammans med övriga programstudenter.
 • Får jag mitt examensbevis under dagen?
  • Nej. Du ansöker själv om examensbeviset i Studentladok när du är klar med dina studier.
 • Finns det någon klädkod?
  • Valfri klädsel.
 • Kan jag som student sitta bredvid min kompis eller familj?
  • Nej. Alla studenter sitter tillsammans programvis. Gäster hänvisas till sittplatser i övriga lokalen.
 • Får jag ta med barn?
  • Ja. Barn är välkomna, men tänk på att de räknas som en gäst om de behöver egen sittplats. Det är bra om en i sällskapet är beredd att gå ut om barnet behöver röra på sig.
 • Får jag ta med fler gäster?
  • Av utrymmesskäl är antalet gäster per student begränsat till två personer i första skedet men i anmälan kan du lämna önskemål om att ta med fler gäster. Om detta är möjligt får du besked efter att anmälningstiden har passerat och vi vet det totala antalet deltagare.
 • Får jag ta med alkohol?
  • Det är förbjudet att ta med alkohol till avslutningshögtiden.
 • Får jag fotografera?
  • Det är tillåtet att ta bilder under högtiden från den plats du sitter på i lokalen.

uppdaterad

2019-12-04

Kontakt

Dela

Kontakt