Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-05-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2017-05-22

Halmstad har kort startsträcka för polisutbildning

Högskolan i Halmstad har alla förutsättningar för att starta polisutbildning hösten 2018. Infrastruktur, ämneskompetens och viktig regional samverkan finns redan på plats, skriver företrädare för högskola, kommun, länsstyrelse, region och garnison i ett gemensamt prospekt till rikspolischef Dan Eliasson.

Vill starta polisutbildning. Högskolan i Halmstad, Halmstads kommun, Länsstyrelsen i Hallands län, Halmstads garnison och Region Halland bjuder in rikspolischef Dan Eliasson till Halmstad. Bild: JOACHIM BRINK.

Regeringen har satt ett mål på 10 000 fler polisanställda fram till år 2024. För att nå det målet planeras polisutbildningar på två nya orter, och Halmstad vill bli en av de orterna.

Högskolan i Halmstad, Halmstads kommun, Länsstyrelsen i Hallands län, Halmstads garnison och Region Halland bjuder nu tillsammans in Dan Eliasson att besöka Halmstad för att på plats få en bild av de många goda förutsättningarna för att starta en ny polisutbildning i Halland och Halmstad – en attraktiv region dit många väljer att flytta, och med goda kommunikationer som gör det möjligt även att pendla.

– Högskolan har en lång erfarenhet av att bedriva yrkesinriktade och ämnesmässigt breda utbildningar i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi har redan ämneskompetensen i en rad av de ämnen som ingår i en polisutbildning, säger Högskolans rektor Stephen Hwang.

– I Halmstad finns en kraftfull samverkan mellan Högskolan och andra viktiga aktörer, framhåller landshövding Lena Sommestad. Polisområde Halland har redan i dag genom samarbete med Försvarsmaktens garnison i Halmstad tillgång till anläggningar för utbildning i exempelvis skjutning, fordonskörning och fysisk träning. Detta innebär att det är samhällsekonomiskt fördelaktigt, med låga investeringskostnader och kort startsträcka, att förlägga en polisutbildning i Halmstad.

– Med de goda grundförutsättningar som redan finns på plats i form av ämneskompetens, utbildningslokaler, övningsmöjligheter och gott samarbete från alla parter, kommer vi att kunna starta polisutbildningen redan om ett drygt år, om regeringen beslutar så, säger rektor Stephen Hwang.

Text: LOTTA ANDERSSON

Stephen Hwang, rektor på Högskolan i Halmstad. Bild: DAN BERGMARK.

Lena Sommestad, landshövding i Hallands län. Bild: LÄNSSTYRELSEN

Sidan uppdaterad 2017-05-22