Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2019-01-30. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Söka till högskolan

Vill du söka en utbildning på Högskolan i Halmstad? Här är en kort guide över hur du går till väga.

Datumen i texten är för dig som söker en utbildning som startar höstterminen 2019. För övriga datum, se rutan "Viktiga datum".

Anmälan steg för steg:

1. Hitta utbildningen du vill läsa

Läs om våra program och kurser på vår webbplats, i utbildningskatalogen eller på antagning.selänk till annan webbplats. Kontakta våra studie- och karriärvägledare om du behöver hjälp. Du kan också göra vårt framtidstestlänk till annan webbplats och få tips om utbildningar!

2. Sök senast den 15 april till höstens utbildningar

Du anmäler dig till våra kurser och program på antagning.selänk till annan webbplats. På varje kurs- och programsida på Högskolans webbplats finns även en direktlänk till den sida på antagning.se där du kan anmäla dig. För att anmäla dig behöver du skapa ett konto på antagning.se.länk till annan webbplats

3. För sent ute? Gör en sen anmälan.

Till en del program och kurser finns möjlighet att göra en sen anmälan. Läs mer om sen anmälan här.

4. Kontrollera och komplettera meriter

Vissa meriter överförs automatiskt och kopplas till din anmälan medan andra måste laddas upp eller skickas in. På antagning.se hittar du mer information om meriter och vad du kan behöva komplettera.länk till annan webbplats

Har du betyg och intyg som du inte hade när du anmälde dig kan du komplettera med dem senast den 20 juni för höstterminen.

5. Första antagningsbeskedet

Den 11 juli kommer det första antagningsbeskedet. Där framgår om du har antagits till någon utbildning, blivit reservplacerad eller om du är obehörig (struken). Detta besked ska du svara på.

6. Svara på antagningsbeskedet senast den 26 juli

Har du blivit antagen eller är reserv måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på antagning.se.länk till annan webbplats

7. Andra antagningsbeskedet

Den 1 augustikommer det andra antagningsbeskedet. Det behöver du inte svara på. Var du reservplacerad efter första antagningsbeskedet kan du nu ha blivit antagen eller flyttats upp i reservlistan.

8. Välkomstbrev från Högskolan i Halmstad

Har du blivit antagen till en utbildning vid Högskolan i Halmstad? Grattis! Snart får du ett mejl från oss, med en länk till vår välkomstsida på webben. Här finns instruktioner för hur du går till väga för att registrera dig på din utbildning, skaffa ett studentkonto samt scheman och kontaktuppgifter.

Viktiga datum

Inför höstterminen 2019

Webbanmälan öppnar:
15 mars

Sista anmälningsdag: 15 april

Sista kompletteringsdag:
20 juni

Antagningsbesked med svarskrav: 11 juli

Sista svarsdag: 26 juli

Andra antagningsbeskedet:
1 augusti

Terminstider

Vårterminen 2019:
21 januari–9 juni

Höstterminen 2019:
2 september–19 januari 2020

Vårterminen 2020:
20 januari–7 juni

Sidan uppdaterad 2019-01-30