Fotbollsspelaren Anna Anvegård har läst distanskurs i idrottspsykologi

Anna Anvegård är professionell fotbollsspelare och har läst en kurs i idrottspsykologi på distans.
– Jag valde att läsa idrottspsykologi eftersom det är ett ämne som jag stöter på dagligen och något som påverkar ens karriär mer än vad man tror.

Hur var det att läsa kurs på distans samtidigt som du haft fullt upp med din idrottskarriär?

– Eftersom jag bara läste en kurs så tyckte jag inte det var några problem egentligen. Studietakten samt valet att enbart plugga en kurs var ju valt med tanke på att mitt ”riktiga” jobb, dvs. min elitidrottskarriär, inte skulle påverkas. Det enda som kunde vara lite problematiskt var ju ifall tentamen eller diskussionsuppgifterna hade varit samtidigt som en träning, match eller liknande. Det var inget som hände under kursen, men jag kände även att om det skulle varit så hade jag förmodligen fått hjälp från Högskolan att lösa det på bästa sätt.

Tjej iklädd landslagskläder för Sverige håller fram en medalj. Foto.

Anna Anvegård har läst en kurs i idrottspsykologi på distans

Varför valde du att läsa just idrottspsykologi?

– Jag valde att läsa idrottspsykologi eftersom det är ett ämne som jag stöter på dagligen och något som påverkar ens karriär mer än vad man tror. Tidigare har jag nog inte riktigt varit medveten kring hur mycket det psykologiska påverkar ens idrottsprestationer men har under de senaste åren verkligen fått upp ögonen för det.

Valet att överhuvudtaget läsa en kurs var också lite med tanke på att ''ha något att göra'' på dagarna då man inte tränar. Att då samtidigt kunna kombinera det med att läsa något som kan hjälpa ens karriär och är väldigt intressant är bara ett plus!

Hur var stödet du fick från Högskolan? Gick det bra att anpassa dina studier?

– Jag behövde inte ha så mycket kontakt med skolan då det har flöt på bra. Men jag hade en del kontakt med skolan innan jag skulle börja då jag ville kolla om det gick att lösa anpassningar ifall det skulle behövas. Jag tror att om hade jag hade behövt anpassa studierna hade det inte varit några problem!

uppdaterad

Kontakt

Dela