Sök

Fem frågor till studenten Rasmus Lötbom

Rasmus Lötbom ville läsa en ingenjörsutbildning, men hade svårt att hitta rätt inriktning. Till slut hittade han det perfekta programmet med rätt kombination av kurser – Utvecklingsingenjörsprogrammet.

”Jag tycker att min utbildning är otroligt bra. Det är en enorm gemenskap mellan alla årskurser vilket har gjort att man har lärt känna många nya och roliga människor.”

Rasmus Lötbom ville läsa en ingenjörsutbildning, men hade svårt att hitta rätt inriktning. Till slut hittade han det perfekta programmet med rätt kombination av kurser – Utvecklingsingenjörs­programmet.

Varför valde du att läsa på just detta program?

– Jag hade stora problem att välja vilket program som jag skulle söka till efter gymnasiet – så jag tog två år ledigt. Jag har alltid varit intresserad av en ingenjörskarriär men hade svårt att välja inriktning.

– När jag hittade Utvecklingsingenjörsprogrammet så kändes det helt rätt för mig. Ett unikt program där man får ingenjörsgrunden och samtidigt plockar ihop viktiga kurser som ekonomi, projektledning, juridik och marknadsföring. Det var anledningen till varför jag började på just mitt program!

Vad tycker du om din utbildning?

Jag tycker att min utbildning är otroligt bra. Det är en enorm gemenskap mellan alla årskurser vilket har gjort att man har lärt känna många nya och roliga människor.

Hur är det att läsa på högskola?

Att läsa på högskola är verkligen något unikt och helt olikt från gymnasiet. Det är alltid en glädje att komma till skolan då man vet att föreläsningarna kommer vara intressanta.

– Att flytta hemifrån och försöka klara sig helt själv är något som de flesta studenter kämpar med i början. Men man inser relativt snabbt att det är en otroligt rolig resa.

Hur är studentlivet i Halmstad?

Med nästan 10 000 studenter finns det alltid någonting att göra i Halmstad. Varje gång man är ute på ”stan” träffar man människor som man känner! Det finns även ett flertal studentlokaler som man kan gå till.

– Utvecklingsingenjörsprogrammet är även unikt då vi har vår egen lokal som vi ofta brukar vara i och umgås.

Har du något tips till blivande studenter?

Ett tips till blivande studenter är att medverka på nollningen – som är tio dagar i slutet av augusti innan terminen börjar – då man umgås med sin nya klass. Det är bland det roligaste jag har varit med om i hela mitt liv och jag tycker inte man ska missa det.

Rasmus Lötbom

Utbildning: Utvecklingsingenjörsprogrammet

Hemort: Född och uppvuxen i Sigtuna

Intressen: Älskar golf och spelar så fort vädret tillåter det. Jag har även två hundar.

Gör om tio år: Då har jag förhoppningsvis fått ett stabilt jobb på ett bra företag så att man kan klättra uppåt i hierarkin.

uppdaterad

Kontakt

Dela