Fem frågor till studenten Moa Nygren

– Jag vill utvecklas och lära mig nya saker samtidigt som jag satsar på min idrottskarriär, säger Moa Nygren, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Efter gymnasiet (fyra år med specialidrottsinriktning) provade jag att arbeta som vikarie kombinerat med elitsatsning. Eftersom det var svårt att prioritera mellan träning och jobb på grund av att jag inte hade en fast inkomst, blev inte träningen tillräckligt kontinuerlig för att bibehålla en bra motivation Gjorde jag verkligen allt som krävdes för att bli bäst? Jag längtade tillbaka till rutinerna jag hade under gymnasiet och möjligheten till att lära mig något nytt – att studera. Jag fick nys om utbildningen via en vän och tänkte att detta är ju precis så jag vill ha det – utvecklas under min idrottskarriär samt ha en ekonomisk trygghet.

Porträttbild på kvinna som står mot en grönskande bakgrund. Foto.

Moa Nygren, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv.

Vad tycker du om din utbildning?

– Min utbildning är bred med en inriktning på idrott, men även på arbetslivet. Allt jag lär mig har jag nytta av såväl under min egen satsning som när jag sedan börjar arbeta. Den ger ett brett helhetsperspektiv och för mig som ser hälsa och välmående som något högt prioriterat är detta en viktig del. Jag tycker om min utbildning eftersom den ger mig möjlighet att upptäcka vad jag vill specialisera mig inom i framtiden.

Hur är det att läsa på högskola?

– Givande och utvecklande är två ord som det har varit och är för mig. I perioder är det tufft vid sidan om en elitsatsning (och extrajobb), men man lär sig prioritera. Det har även gett mig ett stort utbyte social, jag har flyttat till en ny stad och fått stå på egna ben.

Jag tycker om min utbildning eftersom den ger mig möjlighet att upptäcka vad jag vill specialisera mig inom i framtiden.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Halmstad är en underbar stad där det är nära till allt och en alldeles lagom studentstad. Studentkåren och programföreningarna är även väldigt bra på att anordna event och mötesplatser.

Har du något tips till blivande studenter?

– Jag har tre tips:

  • Hitta en studiegrupp med vänner som du verkligen ”fångar dagen” och arbetar bra med.
  • Stressa inte. Gör så gott du kan och lite till, men där räcker det. Sätt inte en onaturlig press på dig själv.
  • Var med på nollningen och om du inte ha möjligheten ta vara på studietiden så gott du kan. Jag knöt viktiga kontakter under nollningen (som i Halmstad enligt mig verkligen inte är en fyllefest, men det beror självklart på vilka val man själv gör), som skapat en trygghet och förgyller min tid.

Moa Nygren

Utbildning: Professionell idrottskarriär och arbetsliv

Hemort: Helsingborg

Intressen: När jag inte har fullt upp, värdesätter jag fika med vänner (älskar gotte) och små äventyr.

Gör om tio år: Jag har avslutat min egen idrottskarriär, men är delaktig i min förening och dess medlemmars motionsträning eller elitsatsning. Jag arbetar inom området utveckling både på organisations-, grupp- eller individnivå.

uppdaterad

2020-01-14

Kontakt

Dela