Fem frågor till studenten Michaela Karlsson

– PIKA kan hjälpa mig att prestera bättre i min idrott tack vare relevanta kurser som idrottspsykologi och träningsplanering med inriktning på idrottspresentation, säger Michaela Karlsson, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag valde att läsa PIKA för att dels kunna fortsätta min idrottssatsning samtidigt som jag studerade till en högskoleexamen, men också för att PIKA kunde hjälpa mig till att prestera bättre i min idrott. Detta tack vare de relevanta kurser som PIKA innehåller, exempelvis idrottspsykologi och träningsplanering med inriktning på idrottsprestation.

Ung tjej spelar bordtennis och har precis skjutit iväg en boll mot sin motståndare. Foto.

Michaela Karlsson, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker om att PIKA är anpassad för studenter med dubbla karriärer. Vilket innebär att inblandade parter förstår och anpassar utbildningen för de utmaningar som en dubbel karriär står inför. Jag uppskattar också de erfarenheter som andra studenter inom PIKA delar med sig av, det är en stöttande och inspirerande miljö.

Hur är det att läsa på högskola?

– Jag är inne på min sista termin och jag har endast goda erfarenheter från min högskoletid. En högskola är en utmanande miljö men det är även det som har gjort att jag har utvecklats som person.

Jag tycker om att PIKA är anpassad för studenter med dubbla karriärer. Vilket innebär att inblandade parter förstår och anpassar utbildningen för de utmaningar som en dubbel karriär står inför.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Perfekt storlek! För en idrottsintresserad student kan du på gångavstånd nå allt från idrottsarenor, skogsstigar och fina stränder.

Har du något tips till blivande studenter?

– Till blivande student vill jag uppmana till att vara öppensinnad och nyfiken. En högskola erbjuder ny kunskap och ett nytt kontaktnätverk som kan hjälpa dig i din idrottssatsning.

Michaela Karlsson

Utbildning: Professionell idrottskarriär och arbetsliv

Hemort: Åmål

Intressen: Förutom pingis? All typ av träning, från dans till crossfit-inspirerat. Utöver mitt idrottsintresse så tycker jag väldigt mycket om att spendera tid tillsammans med min sambo, vänner och mina katter.

Gör om tio år: Jag arbetar just nu som ledare i olika sammanhang, vilket jag även hoppas på att göra om 10 år.

uppdaterad

2020-01-14

Kontakt

Dela