Sök personal

Sök bland våra professorer, lärare och övriga medarbetare

Staff at Halmstad University

Research

Är en 50 årig man med ett stort intresse för teknik. Är gift med Anna sedan 1999 och har ett gemensamt barn en dotter. Bor i ett eget hus utanför Halmstad.

Inskriven som doktorand vid Lunds Tekniska Högskola med Prof. R. Bjärnemo som huvudhandledare. Inriktningen på min forskning är konstruktion och datorstödd konstruktion där ledord är konceptgenerering, kunskapsbaserade system, integrering av konstruktionsanalys i konstruktionsprocessen, parametrisk optimering, lättviktsmaterial samt utvärdering av koncept.

I forskargruppen ingår:
Prof. Robert Bjärnemo, LTH.
Post.doc. Damien Motte, LTH.
Beräkningsingenjör Martin Eriksson, Validus Engineering.

Påbörjade min forskning 2004 med att läsa ett antal doktorandkurser inom ramen för Proviking forskarskola. Mellan 2006 – 2008 var delaktig i ett forskningsprojekt inom ramen för Vinnovas program för den Svenska bilindustrin. Hårt belastad med undervisning samt att vi fick en dotter under samma tid så lyckades inte arbetet med att publicera resultatet så bra. Under de senaste 2 åren har arbetet med att publicera resultatet vilket hittills har resulterat i 2 paper, ASME/IMECE 2012 samt Norddesign 2012. Just nu pågår arbetet med att färdigställa 1 artikel(integration av analys PU processen, JME), 1 paper om en omfattande litteraturstudie(integration av analys PU processen, TMCE2014) samt färdigställande av min LIC-avhandling(20130816). Ytterliggare 2 paper är inskickade till ASME/IMECE 2013 där svar om acceptans beräknas 20130610, integration av analys PU processen samt lättviktskonstruktion i kolfiber för bilindustrin.

Om utfallet av de olika publiceringarna utfaller positivt är en rimlig bedömning att en doktorsavhandling kan precenteras under andra halvåret 2014.

Research environment

RLAS - The Rydberg Laboratory for Applied Sciences