Campus stänger efter smittoutbrott på studentboende

Högskolan i Halmstad har beslutat att stänga campus både i Halmstad och Varberg helt för studenter från den 30 mars till och med den 11 april. Detta för att hejda smittspridningen efter ett bekräftat större covid-19-utbrott som startade efter en fest på studentboendet Krusbäret i Halmstad. På måndagseftermiddagen var 53 studenter bekräftat smittade och antalet har fördubblats sedan i fredags. Även studenter utanför Krusbäret har bekräftats smittade.

”Nu är det otroligt viktigt att alla studenter tar ansvar för att minska smittspridningen och inte träffas varken på eller utanför campus.”

Stephen Hwang, rektor

– Högskolan har redan en väldigt begränsad verksamhet på campus, men nu stänger vi helt en period. Vi måste ta smittspridningen på största allvar och göra vad vi kan för att hejda den. Nu är det otroligt viktigt att alla studenter tar ansvar för att minska smittspridningen och inte träffas varken på eller utanför campus, säger rektor Stephen Hwang.

Redan sedan tidigare sker den stora merparten av Högskolans undervisning digitalt, men nu ställer Högskolan in även den undervisning som tidigare har fått dispens för att bedrivas på plats, inklusive tentor. Dessa får antingen skjutas upp eller göras på annat sätt. Närmare information kommer att lämnas av respektive lärare.

Högskolans personal uppmanas att i än högre grad hålla sig ifrån campusområdena under perioden, och studentkåren uppmanar studentföreningar att ställa in planerade aktiviteter.

Högskolan har i samråd med Smittskydd Halland och Halmstad Studentkår gått ut med särskild information till de boende och studenter som kan ha varit på festen eller på annat sätt haft kontakt med boende på Krusbäret, för att de ska testa sig, hålla sig isolerade och hjälpa till med att spåra och hejda smittan.

Publicerad

2021-03-29

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt