Sommaröppet gav vägledning inför studiestart

På fredagen fylldes Högskolan i Halmstad med blivande studenter, som under några timmar fick möjlighet att ställa frågor om allt från utbildningsplaner till bostäder, titta på campusområdet och möta personal från Högskolan.

”Det finns en härlig energi här. Alla har varit trevliga och dagen har bjudit på bra information.”

Marcel Thörnqvist, blivande student

Bekräftelse på att man väljer rätt

– Det känns jättebra. Man känner sig säker och trygg när man kommer hit, trots att det är något nytt som man aldrig har gjort tidigare. Man blir välkomnad och omhändertagen, och alla är trevliga, säger Fatemeh Boroumundnia, blivande sjuksköterskestudent.

Översiktsbild över en folksamling i en glasgång. Foto.

Fredagen den 19 juli var det sommaröppet på Högskolan i Halmstad.

Alla Högskolans fyra akademier har personal på plats för att svara på frågor om själva utbildningen. Mikael Hindgren från Akademin för informationsteknologi tycker att det är bra att ge de blivande studenterna möjlighet att få kolla på Högskolan på plats.

– För många är det bra att få den här bekräftelsen på att man väljer rätt. Det är bra att få komma hit och fråga lite vad som helst under avslappnade former, säger han.

Strax därefter kommer en blivande civilingenjörsstudent fram för att fråga om kurslitteraturen på programmet, och Mikael Hindgren visar genast hur man hittar utbildningsplaner och listor med kurslitteratur på Högskolans webbplats hh.se.

När det är dags för den guidade turen runt campus är det tjockt med besökare som vill följa med.

– Det här var över förväntan! Ett fint och fräscht campus, i ett trevligt område med bra läge, säger Matilda Gustavsson, en av många blivande studenter.

Man står och pratar med en grupp människor. Foto.

Mikael Hindgren, programansvarig för civilingenjörsprogrammet i datateknik och för tekniskt basår, berättade om ingenjörsutbildningarna för blivande studenter.

Tips om bostäder och om livet i Halmstad

Servicecenter får många frågor om registrering och upprop, och studentkåren framför allt om bostäder. Vice kårordförande Albin Gustafsson delar med sig av sitt bästa tips:

– Sänk kraven, ta hellre första bästa bostad bara för att säkert ha någonstans att bo vid terminsstarten. Så kan man hitta något bättre efterhand sedan.

Destination Halmstad har också personal på plats för att berätta om själva staden Halmstad, hur det är att bo och leva här, och vad man kan hitta på.

– Det är många som har en väldigt positiv bild av Halmstad, både av Högskolan och av själva staden. De tycker att det känns litet och mysigt, men ändå tillräckligt stort för att allt som man behöver ska finnas, säger Ellen Skagerberg från Destination Halmstad.

Text: Selma Sedelius och Christa Amnell

Bild: Christa Amnell

Läs mer

Senast den 26 juli måste den som är antagen till en högskoleplats tacka ja på antagning.se. Nästa steg är att registrera sig på sin aktuella kurs eller utbildning och sedan att komma till uppropet.

Mer information till nya studenteröppnas i nytt fönster

Fyra besökare om sommaröppet

Marcel Thörnqvist ska läsa Internationella marknadsföringsprogrammet och hoppas kunna åka på utbyte till Japan.

Porträttbild på ung man i inomhusmiljö. Foto.

– Jag tycker att Högskolan i Halmstad känns modern. Det finns en härlig energi här. Alla har varit trevliga och dagen har bjudit på bra information.

Matilda Gustavsson ska läsa Hälsopedagogiskt program.

Porträttbild på ung kvinna i inomhusmiljö. Foto.

– Jag är intresserad av träning, hälsa och mat och tycker att programmet verkar spännande. Besöket här var över förväntan, med ett fint och fräscht campus.

Fatemeh Boroumundnia ska läsa Sjuksköterskeprogrammet.

Porträttbild på ung kvinna i inomhusmiljö. Foto.

– Jag vill studera något som ger mig en stabil framtid, och där jag får fördjupa mig i någonting som jag brinner för. Det känns jättebra här, och alla är trevliga.

Nicholas Persson ska läsa tekniskt basår, och något av ingenjörsprogrammen

Porträttbild på ung man i inomhusmiljö. Foto.

– Jag hoppas få insikt i de olika programmen under året för att sedan lättare kunna välja. Jag har fått ett positivt första intryck, det verkar vara en bra högskola och det är nytt och fräscht.

Publicerad

2019-07-19

kontakt

Dela