Öppet hus lockade många besökare till Högskolan

Högskolan i Halmstad ordnade i går den årliga traditionen öppet hus för att informera om utbildningar och studentlivet. Besökare från bland annat gymnasieskolor i Halland och Skåne intog Högskolehallen, och välkomnades av studentambassadörer från olika program.

”Det är jätteroligt att så många är intresserade av Högskolan och våra utbildningar.”

Niclas Rosander, marknadsförare

I den tidiga vårvärmen strömmade förväntansfulla besökare in till Högskolehallen när öppet hus slog upp portarna. Besökarna möttes av en utbildningsmässa fylld av montrar i olika färger, där varje färg representerar olika program på Högskolan. I montrarna kunde besökarna träffa studenter, få information om utbildningsprogram och en inblick i hur det är att vara student. I de flesta montrar kunde gästerna utföra någon aktivitet som Högskolans studenter tycker representerar deras program väl. Förutom studentambassadörerna fanns lärare, forskare, studievägledare och labbledare på plats till besökarnas tjänst, för att bland annat ge karriärtips, råd inför studietiden och information om chans till utlandsstudier.

Inspirerande föreläsningar och smakprov på campus

Två gånger i timmen fanns möjlighet till att gå guidad tur runt campus och under hela dagen hölls miniföreläsningar med lärare från Högskolans utbildningar. Studenterna Sam Edlund och Mariaguadaloppe Farah går Utvecklingsingenjörsprogrammet (år 3) respektive Civilingenjör i datateknik (år 2), och representerade ett av Högskolans labb – Fab Lab. De visade labbet som är en avancerad tillverkningsmiljö som används både i undervisning och forskning, men också är öppet för allmänheten på onsdagar och torsdagar mellan klockan 17 och 20.

– Då kan man testa de olika maskinerna, och vi hjälper till att tillverka efter önskemål. Det finns 3D-printer, laser, vinylskärare till att göra egen t-shirt och mycket mera. Utrustningen i Fab Lab ger möjlighet till att skapa, men också att träffa andra. Fab Lab är unikt, då Högskolan är ett av två ställen i Sverige som har detta koncept, säger Sam Edlund.

Lyckad dag för Högskolan

– Det är jätteroligt att så många är intresserade av Högskolan och våra utbildningar. Extra roligt i år var att miniföreläsningarna var så välbesökta, det var stundtals kö till dem, säger Niclas Rosander, marknadsförare på Högskolan och en av de ansvariga öppet hus-arrangörerna.

Han passar också på att berömma alla medverkande studenter:

– Jag vill ge en eloge till alla studenter som på olika sätt var med i går och representerade Högskolan.

Text: Michelle Langeblad
Bild: Rebecca Staver

Publicerad

2019-03-01

kontakt

Dela