Nya studenter trotsade regnet på årets nollning

Höstens studenter har anlänt till Högskolan i Halmstad och nollningen är i full gång. I dag var det officiell invigning på amfiteatern i Linehedsparken med cirka 1 000 studenter på plats.

– Halmstad är en snabbväxande stad som är i stort behov av välutbildade människor, sa Jonas Bergman. Därför är Högskolan viktig för Halmstad och även ni är väldigt viktiga för Halmstad. Jag hoppas att ni nyinflyttade blir lika förälskade i Halmstad som jag blev för 23 år sedan och hoppas att ni vill stanna kvar även efter studierna.

Tillsammans med Halmstads kommun och Halmstad studentkår driver Högskolan projektet ”Halmstad hjärta student”, ett projekt som startade år 2016 med målsättning att Halmstad ska bli en bättre studentstad och på sikt vinna utmärkelsen ”årets studentstad”.  

En grupp utklädda studenter, med peruker, masker och färgglada overaller.

Årets nollning invigdes på amfiteatern i Linehedsparken.

Klockan 13.00 tågade de nya studenterna in på amfiteatern med sina färgglada tröjor. Trots det något regniga vädret var stämningen på topp. Kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman var först att hålla tal på invigningen, och berättade bland annat om sina egna minnen från nollningen och Högskolan.

”Jag hoppas att ni nyinflyttade blir lika förälskade i Halmstad som jag blev för 23 år sedan och hoppas att ni vill stanna kvar även efter studierna.”

– Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande

Halmstad hjärta student

Projektet Halmstad hjärta student startade hösten 2016 och målet är att bli en bättre studentstad och utses till ”årets studentstad”. Inom projektet finns tre grupper: Halmstad på kartan, Må bra och Karriär. I samarbetet ingår Halmstads kommun, Högskolan i Halmstad och Halmstad studentkår.

Även Högskolans rektor Stephen Hwang var på plats och talade. Han gav de internationella studenterna ett extra välkomnande och hyllade deras mod att flytta till ett nytt land.

– Det är en väldigt speciell period i ert liv som kommer att betyda mycket för er. Som student får man många möjligheter att träffa nya människor och få nya erfarenheter, något som jag vill att ni ska ta vara på, sa Stephen Hwang.

Tillfälle att skapa gemenskap

Nollningen är ett tillfälle för studenterna att lära känna sina studiekamrater och sin nya stad om man är nyinflyttad samt skapa gemenskap. Tio dagar fyllda av lekar, aktiviteter och festligheter som ger en bra start i studentlivet.

Studentkårens nya ordförande Marielle Bock välkomnade de nya studenterna och berättade om deras möjlighet att påverka.

– Vi finns här för er. Om ni vill bidra med något, ha en idé är det bara att komma förbi vårt kontor. Det ni vill att vi ska genomföra kommer vi att genomföra.

Årets nollning avslutas traditionsenligt med regattan i Picassoparken lördagen den 1 september klockan 10–12. I regattan kappseglar studenterna på Nissan med farkoster som de själva har byggt, som en av alla aktiviteter under nollningen. Regattan är ett välbesökt evenemang och alla Halmstadbor är varmt välkomna att heja på studenterna.

Text: Rebecca Staver
Bild: Dan Bergmark

Läs mer

Läs mer om nollningen på Studentkårens webbplatslänk till annan webbplats

Årets studentstad

Utmärkelsen ”årets studentstad” delas ut av Sveriges förenade studentkårer och går till en studentstad där kommun, lärosäte och studentkår samarbetar för studenternas bästa, där studenter trivs och omhändertas samt där det finns ett fungerande studentinflytande.

Publicerad

2018-08-24

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela