Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2019-01-28. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studiestöd

Här hittar du praktisk information för dina studier, sådant som kan göra det lättare för dig när du studerar på Högskolan. Till exempel hittar du hur du gör för att anmäla dig till tentamen, regler för upphovsrätt och fusk, varför det är viktigt att du registrerar dig på varje kurs och vilka lagar som styr Högskolans verksamhet.

Terminstider

Vårterminen 2019: 21 januari–9 juni

Höstterminen 2019: 2 september–19 januari 2020

Vårterminen 2020: 20 januari–7 juni

Höstterminen 2020: 31 augusti–17 januari 2021

Vårterminen 2021: 18 januari–6 juni

Kursregistrering i Studentladok
Du måste alltid registrera dig på varje kurs du är antagen till och ska läsa, oavsett om du är ny student eller redan studerar på Högskolan.

Tentamen och tentamensanmälan
Här hittar du bland annat information om vad du behöver göra för att få skriva en tenta och vilka typer av pedagogiskt stöd du kan få vid tentamen.

Anstånd med studier, studieuppehåll och studieavbrott
Om du vill hoppa av dina studier bör du anmäla det till Högskolan och CSN. Detta gäller även om du inte kan påbörja din utbildning när den startar eller om du behöver ta paus i studierna.

Examen
När du är klar med dina studier och vill ta ut en examen måste du själv ansöka om ett examensbevis i Studentladok.

Skrivpunkten
Här kan du som behöver få extra stöd med skrivandet.

Engelsk språkstudio
Här kan du få hjälp med dina texter på engelska.

Tillgodoräknande
Om din utbildning består av en kurs som du redan har motsvarande kunskaper och färdigheter i kan du ansöka om att få tidigare utbildning tillgodoräknad.

Sidan uppdaterad 2019-01-28