Föreningsmässa

Föreningsmässa – hitta din nya idrottsförening

Är du intresserad av idrott och vill hitta en sport att utöva eller en idrottsförening att engagera dig i? Då är föreningsmässan den 17 oktober ett perfekt tillfälle för dig. På mässan får du chans att träffa Halmstads föreningsliv.

Vi har anmälda representanter i allt i från Aikido till jiujitsu till fotboll och golf.
För att se vilka som är anmälda, vänligen se Facebookeventet som uppdateras.

Passa på att ställa frågor till de olika föreningarna och se om det finns något som passar just dig.
Mässan ordnas av Högskolan i Halmstad i samarbete med Halmstad Studentkår, Halmstads kommun, HSIF, Hallandsidrotten och SISU. Samtidigt som mässan pågår spelas dessutom Student League, studenternas fotbollsliga, i en angränsande hall.
Datum: 17 oktober
Tid: Klockan 16.15–18.30
Plats: Idrottscentrum i hus I på campus
Välkommen!


Bakgrund
Hösten 2012 anordnades Hitta rätt för första gången. Ett koncept för att skapa en mötesplats för idrottsföreningar och studenter i syfte att knyta kontakter, framförallt för nyinflyttade studenter. Intresset var stort att rekrytera nya medlemmar, aktiva, ledare och domare. Det här konceptet anordnades under par år tillsammans med Idrottslyftet.

Nu tar samarbetet Halmstad hjärta student tillbaka det framgångsrika konceptet!

Denna mässa föddes ur samarbetet Halmstad hjärta student som är ett samarbete mellan Halmstad kommun, Halmstad Studentkår och Högskolan i Halmstad. Övriga samarbetspartners till mässan är HSIF (Halmstad Studentidrottsförening) och SISU/Hallands idrottsförbund.

Halmstad hjärta student

Projektet startade 2016 och är ett samarbete mellan Halmstad Studentkår, Högskolan i Halmstad och Halmstads kommun. Projektets fokusområden är hälsa och att må bra, karriär samt studentinflytande.

Målsättningen med ”Halmstad hjärta student” har från projektets start varit att förbättra studenters roll och situation genom en rad olika satsningar och därmed göra Halmstad till en bättre studentstad.

I år tilldelades Halmstad utmärkelsen Årets studentstad av Sveriges förenade studentkårer (SFS), en utnämning som alla parter tillsammans tänker jobba för att behålla.