Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-12-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Vanliga frågor och svar

Vad gör jag som ny student? Var hittar jag kursplaner, blanketter och statistik? Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna vi får till studie- och karriärvägledningen. Här finns också nyttiga länkar.

Jag är antagen och ska börja läsa på Högskolan. Vad gör jag nu?

När du har tackat ja till din utbildning och studiestarten närmar sig behöver du skapa ett studentkonto, registrera dig och i de flesta fall komma till uppropet. Se vad du behöver göra som ny student.

Jag kan inte bestämma mig för vad jag ska läsa, var kan jag få hjälp?

Har du frågor eller funderingar om utbildningar eller yrkesval kan du vända dig till Högskolans studie- och karriärvägledare. Vi finns både för dig som redan studerar vid Högskolan och för dig som funderar på att börja studera. Här hittar du också några länkar som kan vara till hjälp:

Hur vet jag om jag är behörig till en utbildning?

För att bli antagen till en högskoleutbildning behöver du ha grundläggande behörighet, som du till exempel kan få av att läsa på gymnasiet, folkhögskola eller komvux. Till många utbildningar krävs också särskild behörighet, och den kan skilja sig åt. Du kan se vad som gäller vid varje program eller kurs.

Finns det möjlighet att söka efter sista ansökningsdag?

Det är möjligt att söka efter sista ansökningsdag, men i så fall kan du bara bli antagen i mån av plats. Läs mer om vad som gäller för sen anmälan.

Hur byter jag studieort till Halmstad?

Det finns möjlighet att ansöka om antagning till senare delen av ett program. Du kan antas om det finns någon ledig plats på programmet, om du uppfyller behörighetskraven och om du kan tillgodoräkna dig de kurser som finns i tidigare programterminer. Du söker senast 15 april för höstterminen respektive 15 oktober för vårterminen, därefter behandlas ansökningarna i mån av plats och i turordning. Vid fler sökande än det finns platser görs ett urval. Inför höstterminen 2018 söker du senare del av program via antagning.se. Skriv "Senare del av program" i sökfältet och välj Högskolan i Halmstad. Du behöver även komplettera din ansökan med uppgifter till Högskolan.

 Sidan uppdaterad 2018-12-13