Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Intervju: "Ta vara på studietiden"

En tidig augustimorgon för några sedan stod Hanne Göransson med fjärilar i magen utanför Högskolan och väntade på att nollningen skulle dra igång. Hon var ny i Halmstad och kände inte någon. I dag är hon säker på sin sak – den där morgonen var starten på det bästa hon har gjort.

Hanne var studentkårens ordförande läsåret 17/18.

Vad är ditt bästa tips till nya studenter?
– Var med på nollningen! Det är ett kul sätt att snabbt lära känna klassen och få vänner. Det är också bra för själva studierna, man ska ju följas åt under flera år och jobba mycket tillsammans. De som är med under nollningen hoppar mer sällan av sin utbildning.

Hur gör man det bästa av sin studietid?
– Ta vara på den! Engagera dig i något som intresserar dig. Det kan handla om att vara aktiv i din programförening, jobba på kårpuben, vara studentrepresentant i någon högskolenämnd eller vara med i studenternas idrottsförening. Det förgyller studietiden!

Vad tycker du utmärker studentlivet i Halmstad?
– Det är ett enat campus och bra gemenskap. Att det är en mindre högskola gör att man lär känna många olika typer av människor, inte bara från sin klass utan från olika ämnesområden och utbildningar. Det är både väldigt kul och ger ett brett kontaktnät som man har nytta av även efter studierna. Jag gillar också Halmstad, det är en trevlig stad och lätt att ta sig överallt, både inom stan och till andra städer.

 Att det är en mindre högskola gör att man lär känna många olika typer av människor, inte bara från sin klass utan från olika ämnesområden och utbildningar.

Sidan uppdaterad 2018-09-20