Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-02-27. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studentkåren

Studentkåren arbetar både för att du ska kunna påverka din utbildning och för att du ska ha en bra studietid.

Kåren bevakar att utbildningarna håller hög kvalitet och att du som student har inflytande över din utbildning.

Kåren arbetar också med trivsel och studiesociala frågor, för att du ska få en så bra studietid som möjligt. Det är till exempel kåren som arrangerar nollningen, som varje höst hålls för nya studenter.

Studentföreningar

Vill du spela teater, sjunga i kör, spela innebandy eller fotografera? Som student kan du hitta föreningar för alla möjliga intressen. Skulle det inte finnas någon som passar dig kan studentkåren hjälpa dig att starta en ny.

Studentrepresentant – var med och påverka!

Som studentrepresentant i Högskolans styrelser, nämnder och råd har du chans att göra din röst hörd där viktiga beslut fattas. Studenter finns representerade i till exempel högskolestyrelsen, disciplinnämnden, miljörådet, arbetsmiljökommittén och IT-rådet. Studentrepresentanterna utses av studentkåren.

Medlemskap

Medlemskapet i kåren är frivilligt. Som medlem får du rabatter i många butiker i stan, kan ställa dig kö till kårens studentbostäder, vara med på nollningen, och vara med på kårens olika evenemang, som kårpub och studentfester.

Halmstadsspexet framförs av studenter på Högskolan.

Nollningen – kul rivstart på studietiden. Bild: JOACHIM BRINK

Sidan uppdaterad 2018-02-27