Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-08-28. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

nollningen

Halmstad har rykte om sig att erbjuda Sveriges bästa nollning. Bakom nollningen ligger månader av planering och förberedelser, allt för att du som nybliven student ska lära känna Högskolan, dina kursare och din nya hemstad.

I mitten av augusti drar den i gång – nollningen, en tio dagar lång fest för nya studenter. För många studenter blir nollningen en rivstart på studietiden och det första tillfället att hitta vänner som också ska plugga. 

Målet är att du som ny student ska få vänner, lära dig att hitta på såväl campus som i Halmstad och få en bra start på studietiden. Nollningen är frivillig och arrangeras av studentkåren.


”Bästa sättet att lära känna nytt folk”

När Pontus Jönsson började studera flyttade han till Halmstad där han inte kände någon. Pontus tycker att nollningen var det bästa sättet att få nya vänner snabbt.

Vad hade du för förväntningar inför nollningen?
– Jag hade hört att det var riktigt kul och bra att vara med på för att komma in gruppen, men jag visste inte vad som skulle hända.

Hur var det att bli nollad?
– Det var jätteroligt och bästa sättet att lära känna nytt folk. Dels för att jag själv inte kommer från Halmstad och vi fick lära känna staden, dels för att så många andra studenter kom från andra orter så det var lätt att ”connecta”.

Vad fick ni göra?
– Vi gjorde olika former av samarbetsövningar och lekar. Sen var det fester på kvällarna, vilket var bra för då öppnade man sig mer.

Vad var det bästa med att bli nollad?
– Det var gemenskapen, i och med att jag inte kände någon. Jag fick vänner snabbt, och det var bra att träffa några jag senare kunde plugga tillsammans med. Allt med nollningen är ju frivilligt, och även om en del saker kan verka lite konstiga, så är de till för att man ska få den bästa upplevelsen.

Har du något råd till den som ska nollas?
– Kom dit och var glad och ”open minded”.

Sidan uppdaterad 2018-08-28