Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-08-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Bostäder

Nästa stopp Halmstad!

Studenter som inte har någon bostad är ett välkänt problem i många studentstäder. I Halmstad är förhållandena bättre. Är du bara du är ute i god tid brukar det lösa sig med boende.

I Halmstad finns det flera möjliga boendealternativ, de flesta på bekvämt avstånd från både campus och centrum.

Bo i studentlägenhet

Att bo i studentlägenhet kan vara ett sätt att snabbt lära känna andra studenter. Du har då i regel eget kök och badrum samt tillgång till gemensamma trivselutrymmen. Fräscha studentlägenheter hittar du bland annat på Bolmensgatan, Nyhem och Gamletull. Halmstads studentkår förvaltar cirka 600 studentlägenheter.

Dela lägenhet eller hus

Många studenter föredrar att bo i vanliga lägenheter. Vill du bo med några kompisar kan ni dela en större lägenhet, eller kanske till och med en villa. Det kommunala bostadsbolaget HFABlänk till annan webbplats förmedlar flertalet av Halmstads lägenheter. Det finns även en rad privata fastighetsägare som hyr ut hyresrätter.

Stuga vid stranden

Ett alternativ till rum och lägenheter är att hyra en liten stuga på Östra stranden. Då har du havet alldeles intill knuten och dessutom Högskolan inom gångavstånd. Se till exempel www.stugcentralen.selänk till annan webbplats.

Tre tips på vägen till
egen lya


1. Ställ dig i bostadskö direkt

Du behöver inte vänta på antagningsbeskedet. Börja med studentkårenlänk till annan webbplats, HFAB (Halmstads fastighets AB)länk till annan webbplats och Willhemlänk till annan webbplats.

2. Kontakta lokala bostadsbolag
Ta själv kontakt med fler lokala bostadsbolag. På kårens webbplats hittar du länkar och kontaktuppgifter till fastighets­ägarna i och runt Halmstad.

3. Håll koll på annonser
Kolla annonser i lokaltidningen Hallandsposten, på Blocket eller sätt själv ut en annons. På www.studentlya.nulänk till annan webbplats annonseras lediga lägenheter ut. Du kan också hitta en lista med samtliga hyresvärdar i Halmstad och lediga lägenheter på www.hyrabostad.se/halmstadlänk till annan webbplats

4. Kolla på Facebook
Det finns också olika grupper på Facebook som är till för dem som letar bostad i Halmstad.

Sidan uppdaterad 2017-08-15