Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-05-14. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Öka dina möjligheter med högskoleprovet

Högskoleprovet mäter kunskaper och färdigheter som är viktiga för högskolestudier. Det ersätter inte behörighetskraven till utbildningarna, men det ökar dina möjligheter att bli antagen till en utbildning eftersom du placeras i ytterligare en urvalsgrupp.

Anmälan

Du anmäler dig till högskoleprovet på hogskoleprov.nulänk till annan webbplats. Anmälningsavgiften är 450 kronor. Sena anmälningar tas inte emot.

Datum för högskoleprov

Termin

Provdag

Anmäl dig senast

Hösten 2018

21 oktober

3 september

Våren 2019

6 april

1 februari

Hösten 2019

20 oktober

2 september
 

Ditt bästa resultat räknas

Minst en tredjedel av platserna på högskolan tillsätts utifrån resultatet på högskoleprovet. Högskoleprovet genomförs två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten.

Du kan göra högskoleprovet så många gånger du vill och det är alltid ditt bästa resultat som räknas. Provresultatet gäller i fem år.

Högskolan i Halmstad anordnar provet i:

  • Varberg
  • Falkenberg
  • Halmstad
  • Laholm

Provet för dyslektiker anordnas enbart i Halmstad och Varberg. Finns det ingen anmäld dyslektiker till Varberg anordnas provet för dyslektiker endast i Halmstad. Vill du skriva provet i Kungsbacka ska du anmäla dig till Göteborgs universitet.

Träna på gamla prov

Att träna på gamla prov kan vara ett bra sätt att förbereda dig. Du kan hämta gamla prov på Servicecenter på Högskolan i Halmstad. Du kan också ladda ner gamla prov på studera.nu.länk till annan webbplats

Funktionsnedsättning

Om du behöver speciella arrangemang på grund av en funktionsnedsättning vid provtillfället försöker vi hjälpa till. Kontakta oss senast en månad innan provdagen.

Sidan uppdaterad 2018-05-14