Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-05-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

sju sköna skäl att välja
Högskolan i Halmstad

En innovativ och framåt högskola

Högskolan i Halmstad är en ung och kreativ högskola. Vi arbetar över ämnesgränser för att utveckla kunskap och lösa utmanande problem. Våra framstående forskare ger även dig som student en skjuts framåt – du kan vara säker på att du får med dig den senaste kunskapen inom ditt ämne.

Bra kontakter med arbetslivet

Våra utbildningar hör till de bästa i landet på att samarbeta med arbetslivet. Vi har länge hamnat i topp i Svenskt näringslivs jämförelser. Dina studier får en nära koppling till den verklighet du kommer att jobba i.  

Unika utbildningar

Unika utbildningar är ett av de främsta skälen till att våra studenter har valt just Högskolan i Halmstad. Här kombinerar vi ämnesområden på nya spännande sätt, allt för att möta en föränderlig värld och nya kompetenskrav.

Storleken

Som student på en lite mindre högskola blir du mer sedd. Klasserna är ofta mindre och kontakten närmare mellan studenter, lärare och forskare. Det ger också en närhet på campus – du har aldrig långt oavsett om du ska plugga, fika eller låna böcker. 

Lätt att hitta bostad

Studenter som inte har någon bostad är ett välkänt problem i många studentstäder. I Halmstad är förhållandena bättre. Är du bara ute i god tid kan vi nästan lova att det löser sig.

Halmstad

Halmstad växer så det knakar. Allt fler vill flytta hit, och det har sina skäl! Som läget vid havet, den mysiga stadskärnan och närheten med cykelavstånd till allt. Vi har också Sveriges mest berömda badstrand!

Studentlivet

Halmstad får ofta högsta betyg som studentstad och har rykte om sig att erbjuda Sveriges bästa nollning. Här finns studentföreningar för olika intressen och ett rikt kultur- och nöjesliv på campus såväl som i centrum.

 

Sidan uppdaterad 2018-05-15