Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-06-12. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Fem frågor till studenten Johan Harder

– I framtiden vill jag arbeta som verksamhetschef över LSS-boenden. Jag vill vara med och planera verksamheten så att brukarna får ett så bra liv som möjligt, säger Johan Harder, student på programmet för Organisering och ledning av arbete och välfärd – inriktning socialt arbete.

Johan Harder, student på programmet Organisering och ledning av samhälle och välfärd.

Varför valde du att läsa det här programmet?
– Jag tycker om att jobba med människor och vill få möjlighet att vara med och påverka beslut för att människor i olika situationer ska få det så bra som möjligt.

Vad tycker du om din utbildning?
– Jag fick en ganska tung start på utbildningen med tuffa utmaningar men med mina kurskamrater och högskolans stöd och hjälp så känner jag att denna utbildning är helt rätt för mig.

Hur är det att läsa på högskola?
– Det är högt tempo och mycket eget ansvar för studierna, men också stimulerande och utmanande. Det är väldigt annorlunda mot mina tidigare studieerfarenheter från gymnasiet och komvux.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?
– Jag bor i en annan stad så jag har inte tagit del av vad Halmstad erbjuder som studentstad.

Har du något tips till blivande studenter?
– Planera din tid, se till att se till att du har tillräckligt med tid till studierna och strukturera dig. Jag pluggade självständigt till en början men skaffade mig sen en studiegrupp att läsa ihop med, vilket jag tycker har hjälpt mig i mina studier. Jag deltog även i de seminarier som högskolan anordnade om till exempel att ta anteckningar, skriva akademiskt och liknande.

Med mina kurskamrater och med högskolans stöd och hjälp så känner jag att denna utbildning är helt rätt för mig.

Namn: Johan Harder
Utbildning:
Organisering och ledning av arbete och välfärd – inriktning socialt arbete
Hemort: Falkenberg
Intressen: Familjen, friluftsliv
Gör om tio år: Kombinerar ett intressant jobb med resor till jordens alla hörn

Sidan uppdaterad 2018-06-12