Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Teknisk bastermin: Elektroingenjör 20 veckor

Om programmet

Telekommunikation eller hemelektronik? Som elektroingenjör blir ditt arbetsfält brett och din kunskap väger tungt på arbetsmarknaden eftersom elektriska och elektroniska produkter finns överallt omkring oss.

Elektroingenjör 180 hp med teknisk bastermin vänder sig till dig som inte har behörighet till det ordinarie Elektroingenjörsprogrammet. Det som krävs är att du har grundläggande behörighet + Matematik 3b/3c, Fysik 1 samt Kemi 1 eller Matematik C, Fysik A samt Kemi A.

Under förutsättning att du genomgår hela terminen med godkänt resultat får du behörighet till och platsgaranti på det efterföljande program som är kopplat till basterminen.

Elektroingenjör 180 hp
Utbildningen till elektroingenjör har flera inriktningar som vi utvecklat tillsammans med näringslivet. I årskurs 3 väljer du själv var tyngdpunkten i din examen ska ligga. Vi erbjuder kurser inom såväl elektronik, telekommunikation, elkraft- och energiteknik som regler- och datorteknik.

De två första åren innehåller grundläggande kurser i matematik, fysik, ellära och elektronik. Du får också mer praktiska kunskaper i mikrodatorkonstruktion. Sedan väljer du inriktning och har då även möjlighet att läsa kurser som ligger utanför de tekniska områdena, t.ex. marknadsföring, språk eller projektledning. I princip får du under utbildningen möjlighet att utveckla en egen idé till en produkt som är färdig att säljas.

Du kommer att arbeta i projektform under flera kurser och programmet avslutas med ett examensarbete. Då driver du ett projekt utifrån en egen idé, tillsammans med ett företag eller i samarbete med ett pågående forskningsprojekt på Högskolan.

Examen
Elektroingenjör 180 hp ger möjlighet till Högskoleingenjörsexamen.


Arbetsområden
Du kommer att ha en stor ämnesmässig tyngd och kan arbeta med konstruktion, service eller utveckling och produktion av elektrotekniska produkter. Väljer du att inrikta dig mot telekommunikation kan du t.ex. arbeta med att ta fram nya mobiltelefoner. Möjliga arbetsgivare återfinns också inom el- och vattenkraft. Ett annat alternativ är att komplettera med mer ekonomi och arbeta som säljare eller marknadsförare av produkterna.

Studier utomlands
Minst en termin av studierna kan förläggas på ett utländskt universitet. Vi har kontakt med universitet i Europa, Australien, Nya Zeeland och USA.

Innehåll

Den tekniska basterminen omfattar 20 veckor och innehåller följande kurser:

 • Matematik
 • Fysik
 • Programmering

Beskrivningen av Elektroingenjörsprogrammets innehåll finns i en särskild utbildningsplan som omfattar den del av utbildningen som ger högskolepoäng.

VT 2019 (Halmstad, 100%)
 • Utbildningsplan
 • Anmälningskod 23017
 • Behörighetskrav
  Grundläggande behörighet +
  Matematik 3b/3c, Fysik 1 samt Kemi 1
  Eller
  Matematik C, Fysik A samt Kemi A
 • Urvalsregler
  Betyg 66% och högskoleprov 34%.
  Mer information om urvalsregler.
 • Programansvar
  Mikael Hindgren
 • Stängd för sen anmälan

Anmälan stängd


Saknar du behörighet till basterminen har du möjlighet att istället läsa ett tekniskt basår under 40 veckor vid Högskolan i Halmstad

>> Teknisk basår, 40 veckor.

Sidan uppdaterad 2018-09-11