Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Teknisk bastermin: Dataingenjör 20 veckor

Om programmet

Vill du arbeta med programutveckling eller vara med och designa nya intelligenta produkter? Välkommen till framtiden redan idag!

Dataingenjör 180 hp med teknisk bastermin vänder sig till dig som inte har behörighet till det ordinarie Dataingenjörsprogrammet. Det som krävs är att du har grundläggande behörighet + Matematik 3b/3c, Fysik 1 samt Kemi 1 eller Matematik C, Fysik A samt Kemi A.

Under förutsättning att du genomgår hela terminen med godkänt resultat får du behörighet till och platsgaranti på det efterföljande program som är kopplat till basterminen.

Dataingenjörprogrammet 180 hp
Det här programmet vänder sig till dig som vill vara med och utveckla ny teknik. På en marknad som rymmer allt från intelligenta hus till kommunikation och medicinsk teknik behövs kunskaper om att programmera och konstruera inbyggda datorer men också kunskaper om hur människan ska använda datorerna.

De första åren på utbildningen består av kurser som ger dig grunderna i datateknik, programmering och elektroteknik. Under tredje året har du möjlighet att bygga din egen kompetensprofil genom att välja de kurser som intresserar dig mest.

Vad gör en ingenjör?
Dataingenjörens roll har förändrats de senaste åren. En ingenjör arbetar oftast i projekt tillsammans med specialister från andra ämnesområden och inte sällan som projektledare eller konsult.

Varför Högskolan i Halmstad?
Vi erbjuder en modern undervisningsmiljö i projektrum. Vi är en liten högskola med stora ambitioner där eleverna har nära kontakt med sina lärare. Projekt, projektarbete och innovationstänkande upptar en stor del av utbildningen.

Examen
Dataingenjör 180 hp ger möjlighet till Högskoleingenjörsexamen.


Arbetsområden
Beroende på vilken inriktning och vilka kurser du väljer under din utbildning har du möjlighet att arbeta som programutvecklare, datorsystemutvecklare eller vara med och designa nya datoriserade produkter som ska vara säkra, tillförlitliga och användbara.

Studier utomlands
Programmet ingår i ett europeiskt studentutbytesavtal – Erasmus – vilket ger dig möjlighet att genomföra delar av andra eller tredje årets studier utomlands.

Innehåll

Den tekniska basterminen omfattar 20 veckor och innehåller följande kurser:

 • Matematik
 • Fysik
 • Programmering

Beskrivningen av Dataingenjörsprogrammets innehåll finns i en särskild utbildningsplan som omfattar den del av utbildningen som ger högskolepoäng.

VT 2019 (Halmstad, 100%)
 • Utbildningsplan
 • Anmälningskod 23016
 • Behörighetskrav
  Grundläggande behörighet +
  Matematik 3b/3c, Fysik 1 samt Kemi 1
  Eller
  Matematik C, Fysik A samt Kemi A
 • Urvalsregler
  Betyg 66% och högskoleprov 34%.
  Mer information om urvalsregler.
 • Programansvar
  Mikael Hindgren
 • Stängd för sen anmälan

Anmälan stängd


Saknar du behörighet till basterminen har du möjlighet att istället läsa ett tekniskt basår under 40 veckor vid Högskolan i Halmstad

>> Teknisk basår, 40 veckor.

Sidan uppdaterad 2018-09-11