Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-03-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Teknisk bastermin: civilingenjör i maskinteknik, 20 veckor

Saknar du särskild behörighet till drömyrket som ingenjör? Vill du skaffa dig den behörigheten snabbt och kunna börja din utbildning redan efter en termin? Då är teknisk bastermin rätt val för dig.

Den tekniska bastermninen, civilingenjör i maskinteknik planeras att starta vårterminen 2018.

Basterminen ger dig de grundläggande kunskaper i framför allt matematik och naturvetenskap som krävs för att läsa ett tekniskt program på Högskolan i Halmstad. Eftersom basterminen är bunden till ett specifikt program och innehållet är skräddarsytt för just det programmet, får du mycket goda förutsättningar för de fortsatta studierna. Du får även möjlighet att träna dig i effektiv studieteknik, arbeta i Högskolans studiemiljö och möta studenter som redan läser programmet.

Basterminen kan endast läsas på våren. Under förutsättning att du genomgår hela terminen med godkänt resultat får du behörighet till och platsgaranti på det efterföljande program som är kopplat till basterminen.

Sidan uppdaterad 2017-03-24