Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-11-14. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Humaniora

Ny teknik, nya medier och ständigt informationsbrus ökar kraven på tydlig och nytänkande kommunikation. Det behövs kunskap om hur vi människor kommunicerar för att kunna förstå och utveckla samhället i en digital tid.


Humaniora är valet för dig som vill förstå människan som kulturvarelse. Kunskap om språk, historia, religion och bild påverkar vår förmåga att hantera vår tids utmaningar. Och framtidens. Som språk- och kulturvetare blir du därför en tillgång i alla samhällssektorer. På Högskolan i Halmstad kombinerar vi humaniora med teknik, samhälle och hälsa, för att tänka nytt och forma en hållbar framtid.


Språkvetarprogrammet på Högskolan i Halmstad vänder sig till dig som är kommunikativ, kreativ och reflekterande och vill fördjupa din kompetens i språk- och texthantering. Du kanske redan nu tänker att du vill arbeta som till exempel språkgranskare eller skribent för digitala plattformar. Eller någon annan yrkesroll som ännu inte är uppfunnen.


Programmet Kultur och samhällsutveckling passar dig som är särskilt intresserad av hur människan som kulturvarelse samspelar med samhälle och teknik. Humanioras och samhällsvetenskapernas kunskaper om bland annat värderingar, medier och estetik används för att förstå mänsklig kommunikation och hur kunskap utvecklas. Du utforskar hur samhället är uppbyggt och skaffar dig insikt och erfarenheter för att kreativt hantera den moderna teknologins möjligheter och utmaningar.


Du kan också kombinera ihop din egen utbildning genom att läsa fristående kurser. Om din huvudinriktning är en annan, exempelvis ekonomi eller teknik, kan fristående kurser inom humaniora bli ett komplement som ger dig en unik profil för framtiden.


Program (grund) inom humaniora:

Fristående kurser inom humaniora:

Sidan uppdaterad 2018-11-14