Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-11-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Magisterprogrammet revisor och bank 60 hp

Om programmet

Programmet vänder sig till dig som vill arbeta som revisor, redovisningskonsult, med företagskreditgivning inom banksektorn eller med investeringsbeslut inom riskkapitalbolag.

I den första fördjupningskursen Redovisning, revision och finansiering består undervisningen av föreläsningar, seminarier och studiebesök på revisionsbyrå. I den andra fördjupningskursen Företagsanalys och kreditbedömning består undervisningen av föreläsningar, seminarier och studiebesök på bank. I programmet ingår även de för revisorsyrket obligatoriska kurserna Beskattningsrätt I och Revisorsjuridik. Dessa kurser är centrala även för arbete som redovisningskonsult och inom bank.

Examen
Magisterexamen


Arbetsområden
Programmet lämpar sig i synnerhet för dig som vill arbeta som revisor eller kredithandläggare inom bank. Programmets profil ger även en god grund för att arbeta som redovisningskonsult, controller eller inom riskkapitalbolag.

Övrigt
Programmet ges både på helfart och halvfart.

Innehåll

Hösttermin
Redovisning, revision och finansiering, 7,5 hp
Företagsanalys och kreditbedömning 7,5 hp
Revisorsjuridik, 15 hp

Vårtermin
Självständigt uppsatsarbete inom företagsekonomi 15 hp
Beskattningsrätt I 15 hp

HT 2019 (Halmstad, 100%)
 • Anmälningskod 10011
 • Behörighetskrav
  Kandidatexamen varav minst 90 hp inom företagsekonomi med självständigt uppsatsarbete om 15 hp. I de 90 hp företagsekonomi skall ingå minst 7,5 hp inom finansiering och/eller redovisning på kandidatnivå. Juridisk översiktskurs 15 hp.
 • Urvalsregler
  Urval görs på grundval av behörighetsgivande utbildning.
  Mer information om urvalsregler.
 • Studieavgift
  För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz:
  Mer information om studieavgift.
 • Programansvar
  Per-Ola Ulvenblad
 • Anmälan öppnar 15 mars 2019
 • Anmälan senast 15 april 2019

Anmälan stängd

Sidan uppdaterad 2018-11-13